avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In cat timp pot rezilia contract avocat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

In cat timp pot rezilia contract avocat

Am semnat ieri un contract de reprezentare la politie si urma sa platesc zilele acestea onorariul dar prima reprezentare la politie a avocatului m'a dezamagit. Exista 24 sau 48 de ore in care sa renunt la colaborare fara sa mai dau onorariul?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:19, 7 Iunie 2019
Nu cred ca puteti scăpa de obligația de a plati onorariul.
O sa va execute silit si mai platiti si vreo 1000 sau 2000 lei la executor.
Oricum, nu se lucreaza asa mai ales în penal...cu banii la urma...sau peste câteva zile...

Pe viitor este bine sa stiti ca avocatul trebuie plătit anticipat ca sa fie concentrat la caz si nu sa se întrebe dacă va primi sau nu banii, sau cand...ii va primi...

Eu am refuzat sutei de clienti cu plata asa, tocmai pentru ca imi pierd concentrarea si nu este profesionist sa nu fiu concentrat...
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Bună ziua,
Puteți rezilia oricând, însă trebuie să verificați toate clauzele contractuale, pentru a nu risca să fiți executat silit ulterior. Recomandat ar fi să încercați o încetare amiabilă și să achitați o parte din onorariu, pentru timpul pe care acel coleg l-a alocat în vederea asistării dvs. în fața poliției.
Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius.
Rezilierea nu il exonereaza de plata obligației bănești din moment ce contractul sau o parte din el a.fost deja derulat.
Dacă ar fi asa ar fi o adevarata invazie de clienti care dupa ce 0rimesc prestatia av9catiala reziliaza contractul si ar face asa pana cand ar termina toate fazele procesuale...cu N avocați neplatiti...

Este însă deranj si pentru avocat cu executarea silita pentru ca nu cred ca are de luat macar 5000 lei...

Sunt colegi avocați care executa pentru 3000 euro după ce au pierdut procesul...si fara sa ia un cent inainte de proces....in fapt...
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Onorariul este de 1000 lei reprezentare la politie, redactare acte politie. Dar azi am fost si doar eu am vorbit iar cand politistul a spus ca e doar culpa mea ca nu am verificat sa am toate actele cand am luat masina a aprobat. Eu inteleg ca avocatul te apara...
In fine, am decis sa merg mai departe cu el, chiar daca pentru mine este o suma imensa sa vii la politie ca sa taci. Sa vedem ce se intampla mai departe.
Diamandi, utilizator
La poliție avocatul nu pledează dar poate vorbi cât sa ii zică anchetatorul ca pledează.
Depinde însă de la caz la caz si de apărarea care este necesară în concret.
Pot exista tot felul de strategii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema onorariu avocat-contestatie la executare si intoarcerea executarii silite stelistu6 stelistu6 buna ziua, am depus acum 2 ani o contestatie la executare pentru un debit de 7000 ron care mi-a fost admisa ,onorariul solicitat de avocat pentru contestatie ... (vezi toată discuția)
Contestație executare silită pentru un credit luat în 2015 de la un ifn, cedat în 2017 unei firme de recuperare. ce șanse am? liviubonta liviubonta Buna ziua. Am luat un credit de la un ifn in 17.08.2015 scadent la 30 de zile, in 16.09.2015. Nu am platit nici o rata sau creditul. In 10.08.2017 creditul a ... (vezi toată discuția)
Recuperare onorariu client rau-platnic Corina Capotã Corina Capotã Stimaţi colegi, Aţi avut vreodată un dosar în care aţi fost de acord să se achite onorariul integral sau eşalonat, ulterior încheierii contractului ... (vezi toată discuția)