Buna ziua! sunt in partaj cu sotul meu (eu fiind reclamanta) si am o nelamurire. Avocatul meu mi-a spus ca s-a amanat procesul deoarece avocatul lui nu a depus la dosar o copie dupa actul de vanzare-cumparare (a bunului pentru care ne judecam). In citatia primita acasa scria ca eu trebuie sa prezint acea copie. Imi puteti spune va rog daca si el trebuia sa depuna acea copie. Va multumesc
Sigur, colegii au dreptate la nivel teoretic, dar ce s-a intamplat reiese numai din incheierea de sedinta... ca nu ar fi prima data cand s-ar acorda o amanare pentru un lucru pentru care nu trebuia acordata.
Am orimit amanari si cand imeni nu cerea, asa incat... nu dati cu pietre in avocatul dv. si mai bine spuneti-i ca nu intelegeti cum vine asta si asteptati clarificari.
Impartasesc opinia colegei Liliana.
Trebuie vazut ce s-a consemnat in incheierea de sedinta.
Daca bunul imobil care face obiectul procesului de partaj a fost vandut de ambii soti, instanta putea sa oblige pe ambele parti sa depuna acest act de instrainare astfel ca, macar unul sa-l depuna la dosar, instanta nestiind la acel moment, probabil partile nu au fost prezente in instanta iar avocatii nu au avut cunostinta de cine detine contractul de vanzare-cumparare, astfel ca s-a dispus in consecinta.
Sau, poate fi o eroare...a instantei. Daca se studiaza incheierea de la termenul anterior si incheierea prin care s-a amanat solutionarea cauzei pe motiv ca paratul nu a depus actul solicitat de instanta, se va vedea care este situatia reala si daca amanarea era justificata sau nu, oricum termenul a fost deja acordat astfel ca, chiar daca se constata o eroare a instantei acum, timpul nu mai poate fi dat inapoi. Eroarea trebuia constatata la acel termen. De aceea sunt avocatii, ca sa fie vigilenti si sa observe toate incercarile de tergiversare ale cauzei de catre partea adversa si sa riposteze atunci cand trebuie. Dupa, este tardiv...ca in cazul dat...;)