avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Buna ziua, cu o întrebare va deranjez, ce as putea face in cazul in care ANAF refuza sa îmi restituie plata unei amenzi debitată eronat de ANAF, amenda care trebuia plătită in contul DITL?
Pe scurt, deoarece nu am plătit o amenda judiciara(care trebuia plătită in contul DITL) ANAF mi-a pus poprire pe conturile bancare, fapt ce a dus la reținerea(din conturile mele) a unei sume de bani mai mare decât amenda. După nenumărate cereri formulate in scris diferența de bani mi-a fost restituita. Pana sa ajung la DITL sa plătesc impozitul la mașina am crezut ca totul este in regula, dar acolo surpriza.... aflu ca figurez cu aceasta amenda neplatita, cei de acolo ma întreabă de ce am plătit amenda la ANAF deoarece trebuia plătită la ei, le spun ca am avut poprire pe conturi și ca ANAF și-a luat singur banii din conturile mele.... îmi recomanda sa merg sa vb cu cei de la ANAF și sa le explic ca au greșit, sa formulez o cerere in care sa cer restituirea sumei debitată eronat, pentru a o plăti in contul DITL. Ok..... Ajung la ANAF, cei de acolo îmi spun ca s-au mai întâmplat cazuri de gen, ma pun sa formulez cererea in scris și in maxim 45 de zile voi primii banii in cont, din acel moment au trecut aproape doi ani, am formulat nenumărate cereri(deoarece de câte ori ajungeam sa ii intreb ce se întâmpla cu cererea formulata aceștia se acuzau spunand ca le-au plecat foarte mulți angajați și probabil cererea s-a pierdut) Ce as putea face in acest caz deoarece in toată aceasta perioada eu nu am plătit impozitul și tot acumulez penalizări.
Va mulțumesc,
Adrian

Alte discuții în legătură

Poprire cont AdrianMin AdrianMin Salut, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema, neavand prea multa experienta in domeniu. In luna aprilie 2009, am primit acasa o amenda rutiera. Nu ... (vezi toată discuția)
Intampinare viorelh viorelh Sunt dat in judecata de un furnizor pe motiv ca am acumulat datorii peste scadenta din contract.Aeste datorii s-au acumulat datorita vanzarilor foarte mici - ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi bancare pentru impozite neplatite gnosy gnosy M-am trezit cu proprire pe conturi pentru neplata unor impozite la Directia Finantelor Publice. Neglijenta mea, asta e.... Suma proprita era mai mica decat ... (vezi toată discuția)