avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie de pensionare limita de vârstă cu reducerea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie de pensionare limita de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare

Bună ziua,

Pe data de 11 martie 2019, am depus dosarul de pensionare la limita de vârstă cu reducerea vârstei de pensionare pentru tatăl meu. Nici până în prezent nu am primit decizia de pensionare. Pe data de 11 iunie 2019 se împlinesc 3 luni de la depunerea dosarului. Menționez că dosarul a fost depus la Casa Județeană de pensii Ilfov. Nu înțeleg de ce durează atât de mult, ar trebui să merg la ei pentru a solicita lămuriri cu privire la situația tatălui meu? Ce mă sfătuiți, să mai aștept s-au să merg la ei?

Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2019
AvadaneiIrina, utilizator
Cel mai recent răspuns: AvadaneiIrina , utilizator 12:06, 12 Iunie 2019
Mergeti la ei, ori luati legatura prin telefon cu ei.
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2019
Carp Mircea, utilizator
Mai bine, depuneti-le o adresa scrisa...
Bună ziua,

Am sunat la ei le-am explicat situația, iar doamna respectivă mi-a oferit următoarele informații: a) dosarul este soluționat; b) pensia este pusă în plată, urmează să o primească la adresa de domiciliu în cel mai scurt timp;
c) decizia de pensionare urmează să o primească;

Am cerut informații cu privire la valoarea pensiei cu care a fost soluționat dosarul, însă dna. nu a binevoit să-mi comunice spunându-mi că voi vedea în decizie, atunci când o voi primi.
Ceea ce nu înțeleg eu sunt următoarele aspecte; este corect din punct de vedere legal să nu primesc decizia de pensionare înainte de a fi pusă în plată, menționez ca am fi dorit să luăm la cunoștință prima dată de decizie, cum este și firesc.

Mii de mulțumiri!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2019
AvadaneiIrina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa depun o noua cerere de pensionare? botezatuion botezatuion In anul 2014 am depus dosarul de pensionare,dosar care mi-a fost solutionat cu decizie de respingere, decizie in care se mentioneaza ca am dreptul de a ... (vezi toată discuția)
Talon de pensie spring1 spring1 Buna seara, tatal meu a depus dosarul de pensie anticipata pe 01.01.2011. Astazi i-a sosit talonul, insa nu a sosit decizia de pensionare, astfel incat nu stim ... (vezi toată discuția)
Banii retroactiv recalculare pensie B.Ile B.Ile Buna ziua, in urma cu aproximativ o luna am solicitat de la Casa de Pensii recalcularea pensiei tatalui meu pe baza unei adeverinte care contine normele de ... (vezi toată discuția)