avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cod civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cod civil

Buna Seara Am domiciliu de 20 de ani an Diaspora An 2012 am fost an vizita la parinti mi-sa dat o amenda administrativa ,de 1000 RON azi am aflat din antanplare ca am fost condamnat de judecata civila la 80 de ore an folosul comunitatii .antrebarea mea este : nu trebuia sa fiu anstiintat la domiciliu meu din diaspora ne avand domiciliu pe teritoriul Romaniei de 20 de ani? Ce demers pot sa mai fac an cazul acesta(eventual sa achit contraventia) Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mattios olga , utilizator 13:58, 9 Iunie 2019
dar Romania stie, in mod oficial, ca Dvs. aveti domiciliu in strainatate?
Da stie
Am plecat acum 38 de ani.An anul 2000 am facut primul pasaport Romanesc pe teritoriul Romaniei si a fost facut pentru cetatean Roman cu domiciliul an strainatate.Amenda a fost data an 2012 si judecata a fost 2019.An luna martie.Nu sa prescrie amenzile dupa 5 ani?
se prescriu, dar nu din oficiu.
exceptia prescriptiei trebuie invocata in fata unui juedecator, in cadrul unui proces.
Am perdut dreptul de apel pentru ca nu am fost informat,nu mi -sa comunicat la domiciliul meu.Pot sa refac o noua cerere an judecata pentru a prescrie sau a plati amenda?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trafic de droguri Maria1420 Maria1420 Buna, sunt Maria am o antrebare: daca cineva este condamnat la 15 ani pt traffic de droguri intra an noua lege ?Persoana nu are domiciliu an rom a fost Judecat ... (vezi toată discuția)
Domiciliu in romania? cristinamariav cristinamariav Am carte de identitate romana si pasaport romanesc. Locuiesc in strainatate de mai bine de 8 ani (in tara ajungand numai in concediu - maxim 3 saptamani pe ... (vezi toată discuția)
Pasaport electronic fara domiciliu? Hana23 Hana23 M-am casatorit de curand si doresc sa iau numele sotului. Am fost la ambasada romana din Londra unde locuiesc de cateva luni, si mi s-a zis ca nu-mi pot ... (vezi toată discuția)