Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie .
Proprietar auto ( asigurat casco) depune plangere penala ptr distrugere auto inpotriva unei persoane fizice ,care fara sa gandeasca prea mult a aruncat cu o piatra in auto avariind o usa si un geam usa . Plangerea s-a facut la politia din zona unde s-a intamplat evenimentul .
Ca urmare va rog sa imi spuneti care sunt urmatorii pasi si daca esmxisra sansa sa plateasca dauna provocata ( inlocuire geam / vopsire usa). Se deschide dosar pe casco si societatea de asigurari isi recupereaza banii ? Este posibil sa nu se deschida dosar si vinovatul sa pleasca direct la service ?
In final si-a recunoscut vina si doreste sa plateasca dar cred ca depinde de costuri .
Va Multumesc foarte mult !
Fie va intelegeti, va plateste si nu mai apelati la polita, fie deschideti dosar pe CASCO, asiguratorul va despagubeste si, ulterior, regreseaza (in instanta) impotriva vinovatului.
In a doua varianta, cel care a aruncat cu piatra, va ajunge sa plateasca mai mult (macar si prin prisma cheltuielilor de judecata).
Rca si casco
Izike
Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)