avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Depunere plangere penala pentru distrugere
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Depunere plangere penala pentru distrugere

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie .
Proprietar auto ( asigurat casco) depune plangere penala ptr distrugere auto inpotriva unei persoane fizice ,care fara sa gandeasca prea mult a aruncat cu o piatra in auto avariind o usa si un geam usa . Plangerea s-a facut la politia din zona unde s-a intamplat evenimentul .
Ca urmare va rog sa imi spuneti care sunt urmatorii pasi si daca esmxisra sansa sa plateasca dauna provocata ( inlocuire geam / vopsire usa). Se deschide dosar pe casco si societatea de asigurari isi recupereaza banii ? Este posibil sa nu se deschida dosar si vinovatul sa pleasca direct la service ?
In final si-a recunoscut vina si doreste sa plateasca dar cred ca depinde de costuri .
Va Multumesc foarte mult !
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 08:36, 8 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fie va intelegeti, va plateste si nu mai apelati la polita, fie deschideti dosar pe CASCO, asiguratorul va despagubeste si, ulterior, regreseaza (in instanta) impotriva vinovatului.
In a doua varianta, cel care a aruncat cu piatra, va ajunge sa plateasca mai mult (macar si prin prisma cheltuielilor de judecata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca marcusilviusorin marcusilviusorin In cazul in care mi-a iesit unul cu o alta masina in fata, am incercat sa-l evit si m-am rasturnat si am facut masina praf ce sanse am sa repar masina pe ... (vezi toată discuția)
Urgent!!!dauna la masina provocata de o bucata de acoperis improvizat andreya22 andreya22 buna ziua, in data de 12 februarie,afara fiind un vant f puternic,am avut un incident ce mi-a provocat daune la masina gaura mare pe cupola din dreapta si ... (vezi toată discuția)