avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se împarte succesiunea în cazul unei familii cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se împarte succesiunea în cazul unei familii cu un copil al ambilor soți și unul din căsătoria anterioară a unuia dintre ei?

In cazul unei familii(casatorie legitima)unde sunt si doi copii(unul comun,unul din casatoria anterioara a sotiei)la decesul sotului cum se imparte masa succesorala?
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Bună ziua. Față de decesul soțului, cota soției ar fi 1/4, iar cota de 3/4 îi va reveni fiului comun. Copilul din căsătoria anterioară nu vă poate moșteni, decât în situația în care l-ați adopta cu efecte depline. Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius.
Dar daca sotul decedat are un copil ,din casatorie anterioara acesta participa ca mostenitor si daca da ce cote revin sotiei,copilului comun si celui din casatoriea anterioara a sotului decedat?
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2019
Chiriac Tiberiu Gabriel, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copiii, indiferent din ce casatorii provin, isi mostenesc parintii.. asa ca daca vb de decesul sotului, sotia mosteneste 1/4, iar 3/4 se imparte intre copiii lui.. la decesul dvs, va mosteneste doar copilul dvs.
Scuze dar sunt confuz!Sotia mosteneste 1/4,copiii 3/4(adica cel din casatoria actuala si cel din casatoria anterioara,da?)Si continuati:la decesul dvs.va mosteneste DOAR copilul dvs!!!!!!!!!!!!!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
reluam.. doi soti- el ,ea si un copil.. moare el.sotul si avem o masa succesorala in care intra bunurile lui proprii si partea lui din bunurile comune , practic jumatate din bunurile comune. aceasta masa succesorala e mostenita de sotia lui care i-a supravietuit, in cota de 1/4 , iar 3/4 din ce a avut decedatul, se imparte egal intre cei doi copii ai sai.. cel din casatoria asta si cel din cea anterioara.. si gata.
cand o muri si sotia.. candva.. aceasta va fi mostenita doar de copilul ei,

Alte discuții în legătură

Mostenire paula38 paula38 Buna ziua ,problema este urmatoarea ,sunt casatorita ,am incheiat o conventie de separare de bunuri ,inainte de casatorie detineam un imobil ,in timpul ... (vezi toată discuția)
Testament, donatie?? ContSters93711 ContSters93711 Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti care este solutia cea mai potrivita in urmatorul caz: eu si sotul meu avem copii din casatoriile anterioare. Fiecare la ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire ...elena ...elena Sotul meu are un copil dintr-o casnicie anterioara, plecat din tara , in varsta de 25 ani,De curand se intereseaza ca apartamentul in care locuiesc cu sotul sa ... (vezi toată discuția)