avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contor apa rece pe scara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contor apa rece pe scara

Buna ziua,
Proprietarii apartamentelor, de pe scara unde locuiesc,doresc sa instaleze un contor de apa rece pe scara.Acum este un contor la tot blocul si nu mi se pare normal sa se plateasca pierderile provenite din fisurarea unor tevi situate in beciul altor scari decat de cei care sunt extrem de comozi sa verifice din cand in cand situatia de la subsolul blocului. Intrebarea mea ar fi daca se solicita acest lucru celor de la asociatia blocului ar fi motive sa refuze?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 19:43, 8 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe cheltuiala proprietarilor de pe scara respectiva, asociatia de locatari nu are motiv sa refuze montarea unui contor de apa rece numai pentru scara respectiva. Se face cu proiect si cu avizul firmei de distributie apa rece.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

mariokempess a scris:

Intrebarea mea ar fi daca se solicita acest lucru celor de la asociatia blocului ar fi motive sa refuze?Multumesc!

Sunt doua probleme distincte aici:
1. Contor separat de la furnizor, care poate implica si modificarea celuilalt contor, general.
2. Contor pasant, care sa fie doar pe debitul spre scara dvs.

2. Nu sunt motive de refuz si nu e nevoie de acordul tehnic al furnizorului ( e o problema interna a asociatiei, el are doar contorul general). Este totusi nevoie de acordul asociatiei (implicit cumva al proprietarilor de pe cealalta scara), care va trebui sa tina cont de acel contor. Cheltuielile de instalare si toate verificarile metrologice (la 7 ani) le vor suporta proprietarii de pe scara dvs.
1. Este nevoie de acordul furnizorului de apa. Nu mai e doar asociatia raspunzatoare. Ginditi-va ca ar fi nevoie de 2 apometre mai mici ca diametru, fata de unul mai mare existent acum. Sigur furnizorul va dori ca toata lucrarea (instalarea), si pe o scara si pe cealalta sa fie suportata de proprietari. Dupa aceea verificarile metrologice revin lui, prin lege.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2019
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare consum de apa rece necontorizat (furt) StRotaru StRotaru Asociația de proprietari la care sunt administrator este titular de branșament APA NOVA. Astfel pe baza citirilor contoarelor pasante existente eu împart ... (vezi toată discuția)
Conflict intre doua asociatii pentru montarea unui apometru pasant la sc 1 goby goby Suntem doua asociatii de prop.cu personalitate juridica fiecare(sc1sisc2).Avem in comun doar caminul cu contorul general de apa rece. Datorita consumului ... (vezi toată discuția)