avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate solicita duplicat taxa judiciara de timbru?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate solicita duplicat taxa judiciara de timbru?

Buna ziua, instanta mi-a solicitat sa depun taxa de timbru desi eu am depus-o odata cu cererea, asa ca am platit alta taxa si am depus-o. Acum, fata de prima taxa, ce pot face sa o recuperez? Se poate solicita duplicat de la fisc sau restituirea valorii?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:03, 8 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Mergeti la institutia unde ati platit taxa si solicitati o copie conforma.
Solicitati restituirea la prima infatisare.
Multumesc, Voi cere copie conforma. dar sunt in procedura cererii cu valoare redusa si nu ne infatisam cu instanta. Doar sa incerc sa depun o solicitare
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
se face cerere la instanta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se mai intampla sa se piarda pe drum. Doar ca daca doriti sa depuneti un duplicat la instanta aceasta poate sa va si anuleze cererea, e nevoie de original. Singura varianta fara griji e sa achitati din nou, depuneti chitanta in original si apoi daca se va constata ca depuseseti anterior, aceasta se va restitui prin sentinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderea chitanței de plată a taxei de timbru judiciar poate duce la anularea cererii? gambette gambette Reclamantul a depus o copie conforma a chitantei de plata a taxei de timbru judiciar la dosar dar ulterior a pierdut originalul dupa care a primit adresa de ... (vezi toată discuția)
Cerea de apel cand trebuie depusa taxa de timbru? voinea75 voinea75 Va rog sa-mi spuneti, pana cand trebuie depusa taxa de timbru intr-un apel? Pana la prima infatisare? Pana la primul termen? Care e diderenta intre primul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecată,lămuriri lotuss lotuss Vă rog sa-mi spuneți cum se procedează.La depunerea Plângerii ,în care solicit cheltuieli de judecata ,ce trebuie să fac ? -atașez un opis al ... (vezi toată discuția)