avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Are voie banca sa-ti bage pe minus 8000 lei?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Are voie banca sa-ti bage pe minus 8000 lei?

Salutare,

E permis ca in urma unei hotarari de executare silita, sa iti bage banca contul pe minus 8000 lei?
Persoana care are oprirea lucreaza in MAPN, si are si la munca o oprire de 1000 lei din salariu, iar acum i-a venit alta hotarare pentru alt credit, si s-a trezit cu contul pe minus 8000 lei la banca.

E permis asa ceva? practic il lasa pe strada...
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 22:06, 17 Iunie 2019
Daca datoria exista este legal.
Dacă este eronat sa declare urgent contestație la executare.
Ar fi bine sa meargă cu toate actele la avocat pentru a fi analizate atent.
Aparent nu-i opreste decat o treime din ce ii intra in cont.
Insa, tinand cont ca el deja are o oprire pentru alte banci la locul de munca, are voie alta banca sa-i puna pe cont?
Adica de ex are de la un IFN la locul de munca o treime din salariu, care vine undeva la 1000 lei, acum daca alta banca sa zicem BRD, ii pune pe conturi pentru alt 1000 lei e legal? Tinand cont ca el deja are la locul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe executări silite Sorin1122 Sorin1122 Buna ziua, Situatia sta în felul următor. Totul a început acum 3 ani și ceva, la o jumatate de am după ce m-am angajat. Intr-o luna am avut nevoie ... (vezi toată discuția)
Executare silita de la un ifn bad-joke bad-joke Buna seara! Problema mea este una destul de grava:am ajuns in situatia in care am datorii la 6 ifn-uri, din care 4 sunt scadente si cu intarzieri mari, cu tot ... (vezi toată discuția)
Amenda neanuntata despre care nu se stie nimic Cotet Iulia Cotet Iulia Buna ziua! De curand eu si prietenul ne confruntam cu o situatie neplacuta. Avem cont comun bancar de economii iar azi cand a incercat sa retraga din depozit ... (vezi toată discuția)