Buna ziua! De curand eu si prietenul ne confruntam cu o situatie neplacuta. Avem cont comun bancar de economii iar azi cand a incercat sa retraga din depozit s-a trezit ca nu mai avem nici un ban in cont, din contra, ca suntem pe minus cu 1000 lei de la,, amenzi" pe numele lui. Problema e ca amenda a venit pe adresa lui de Buzau, adresa la care nu a locuit niciodata pt ca e luat doar in spatiu acolo, de 2 ani locuieste in Constanta cu mine. Nu a fost anuntat de amenda in vreun fel, sau daca e de la taxe si impozite, pur si simplu ne-am trezit cu banii din cont luati, si pe minus. Precizez ca amenda a fost luata in Ramnicul Sarat, adresa de pe buletin, dar el nu a mai fost in Ramnic de 4-5 ani. Si nu a primit proces verbal, nici nu a fost instiintat de cei de la adresa respectiva daca a primit ceva la mana sau nu, iar cei de la taxe si impozite nu vor sa ii dea detalii cu privire la amenda. Cum poate afla de unde i-a putut veni o asa amenda daca nu a comis vreo frauda sau ilegalitate, mai ales intr-un oras in care nu a mai pus piciorul de mult?Nu poate pleca nici in Ramnicul Sarat deoarece toate economiile noastre au fost salvate pe contul respectiv care acuma este gol.. Practic nu mai avem nici bani..
Pentru clarificarea situatiei puteti solicita oficial prezentarea documentelor in baza carora a fost operata blocarea contului,ar trebui sa existe somatie de plata emisa de catre autoritatea creditoare
Daca va aflati in termen puteti formula contestatie impotriva amenzilor
Banca imi spune doar ca suma este de la taxe si impozite, dar nu si de unde provin acele taxe si impozite. Cand incearca sa sune la Ramnicul Sarat pentru a afla de la ce provin, i se spune ca trebuie sa vina personal in Ramnic sa afle despre ce e vorba si ca nu ii pot da detaliile prin telefon sau e-mail. Nu poate merge acolo pentru ca nu are bani din moment ce i se opreste din salariu o suma foarte mare, eu si cu el stam cu chirie, avem de platit intretinerea, telefonul, chiria. De abia ce ne ramaneau bani de mancare. De cand cu pandemia am ramas si fara loc de munca, avem atatea datorii, chiar nu se poate afla de unde ii provin acele taxe si impozite? Pentru ca el nici la ora actuala nu stie pentru ce plateste sumele acelea colosale, el neavand casa, masina, nimic.
adriandimitriu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
GDPR nu permite furnizarea de informatii necunoscutilor. trebuie sa faceti dovada ca sunteti persoana care pretindeti. lamuriti-va mai intai cu banca. ea v-a tras banii din cont in urma unor executari. trebuie sa va puna la dispozitie copii ale documentelor.