avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cedare garantie casa?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cedare garantie casa?

Buna ziua.
Intentionez sa vand un apartament pe care l.am cumparat nou in noiembrie 2018 direct de la Dezvoltator, intr.un complex rezidential. As vrea sa stiu cine poate fi tras la raspundere pentru eventuale vicii ascunse/ probleme cu care viitorul meu cumparator s.ar putea confrunta in viitor: eu, ca si vanzator sau dezvoltatorul? Pot transfera prin contractul de vanzare- cumparare si dreptul meu la garantie contra viciilor ascunse, drepturi garantate de codul civil?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: FlorentinaNicolescu , utilizator 14:54, 9 Iunie 2019
Bună ziua,

In calitate de vânzător veți răspunde pentru viciile ascunse ale bunului. Intr-o atare ipoteză ați putea face o eventuală chemare în garanție a dezvoltatorului.
In contractul de vanzare- cumparare dintre mine si dezvoltator nu scrie nimic concret despre vreo garantie pe care el ar oferi.o. Scrie doar ca nedepistarea unor vicii ascunse la momentul semnarii, predarii locuintei nu imi va afecta sau limita dreptul de a beneficia de inlaturarea lor si niciun alt drept conform prevederilor legale. Cine raspunde pentru garantia constructiilor noi, potrivit prevederilor legale? Nu constructorul? Sau Dezvoltatorul, care a angajat constructorul? De ce as raspunde eu in fata cumparatorului meu pentru ce au facut altii? Perioada asta de primi 3 ani nu ma ajuta deloc, in sensul de a.mi inlatura raspunderea? Multumesc mut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionare in judecata dezvoltator pt vicii ascunse in2ition in2ition Buna ziua, Am achizitionat de curand un apartament intr-un complex rezidential construit in 2010. Nu am cumparat de la dezvoltator, ci printr-un fond de ... (vezi toată discuția)
Intrebare promisiune bilaterala vanzare- cumparare Constantin2017 Constantin2017 Buna ziua.Va deranjez pe dvs,cu o intrevbare.In urma cu 4 luni de zile am facut ,o promisiune bilaterala vanzare-cumparare,pentru o garsoniera intr-un complex ... (vezi toată discuția)
Am cumparat 3 masini pentru a le vinde ulterior si am constatat urmatoarele. nicoletaaaa nicoletaaaa Va expun situatia sub forma unei spete: X vinde 3 masini lui y -faimos pentru circulatia acestui fel de marfa. Masinile sunt livrate ,pretul platit pe ... (vezi toată discuția)