buna ziua! am 3 credite la care nu mai pot plati ratele pentru ca nu mai am loc de munca. la ultimile 2 credite am declarat ca nu mai am alte credite. ce se pote intampla. metionez ca nu am casa si alte bunuri si momentan nici salar
Buna ziua !
Daca va referiti la declaratia data, nu aveti probleme sub aspectul consecintelor juridica.
Daca va referiti la imposibilitatea recuperarii de catre banca a sumelor acordate si dobanzilor aferente, procedura este standard : sunteti somat sa platiti, comunicandu- vi- se cuantumul sumelor dupa care se incearca executarea silita asupra veniturilor dumneavoastra si asupra bunurilor.
Ar fi bine sa solicitati bancilor, prin adresa trimisa prin posta cu confirmare de primire( pentru a avea dovada acestor solicitari) reesalonarea ratelor, avand in vedere situatia dumneavoastra. Daca raspunsul este negativ, puteti trimite in aceleasi conditii o adresa catre Banca Nationala( care supravegheaza activitatea tuturor bancilor din Romania ) prin care aduceti la cunostinta faptul ca desi sunteti intr- o situatie dificila financiar si social, nu vi s- a acordat clementa ( pasuire).
Cu stima !