avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rate restante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rate restante

buna ziua! am 3 credite la care nu mai pot plati ratele pentru ca nu mai am loc de munca. la ultimile 2 credite am declarat ca nu mai am alte credite. ce se pote intampla. metionez ca nu am casa si alte bunuri si momentan nici salar
Cel mai recent răspuns: lucianx , utilizator 16:19, 25 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Daca va referiti la declaratia data, nu aveti probleme sub aspectul consecintelor juridica.
Daca va referiti la imposibilitatea recuperarii de catre banca a sumelor acordate si dobanzilor aferente, procedura este standard : sunteti somat sa platiti, comunicandu- vi- se cuantumul sumelor dupa care se incearca executarea silita asupra veniturilor dumneavoastra si asupra bunurilor.
Ar fi bine sa solicitati bancilor, prin adresa trimisa prin posta cu confirmare de primire( pentru a avea dovada acestor solicitari) reesalonarea ratelor, avand in vedere situatia dumneavoastra. Daca raspunsul este negativ, puteti trimite in aceleasi conditii o adresa catre Banca Nationala( care supravegheaza activitatea tuturor bancilor din Romania ) prin care aduceti la cunostinta faptul ca desi sunteti intr- o situatie dificila financiar si social, nu vi s- a acordat clementa ( pasuire).
Cu stima !
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
creantele persoanelor fizice pot fi prescrise , daca da in cat timp iar daca nu cati ani te pot urmari cei de la firmele de recuperari
multumesc anticipat pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit nevoi personale fara garantii mariammb mariammb Buna ziua, Am in derulare inca, un credit de nevoi personale. Din cauza unor probleme, in ultimul an nu am putut achita rata intreaga. Am facut depuneri un ... (vezi toată discuția)
Probleme reesalonare banca nickra nickra Buna ziua tuturor, am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea situatie. Am un contract de credit nevoi personale deschis la o banca pe persoana fizica si am ... (vezi toată discuția)