Coroborați art. 76 cu art. 75, alin. 3 din Legea nr. 196/2018 și vă rog să-mi spuneți ce ați înțeles că se întâmplă în acest caz, dacă Adunarea Generală ordinară anuală e ilegală sau e inexistentă
Coroborați art. 76 cu art. 75, alin. 3 din Legea nr. 196/2018 și vă rog să-mi spuneți ce ați înțeles că se întâmplă în acest caz (EXTREM DE IMPORTANT ESTE ARTICOLUL 48, ALINEATUL 5, CARE DOVEDEȘTE FAPTUL CĂ TOATE CHELTUIELILE COMUNE SUNT IMPUSE ILEGAL PE LISTELE DE PLATĂ A ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI DACĂ NU A EXISTAT NICIO ADUNARE GENERALĂ ORDINARĂ SAU DACĂ ACEASTA A FOST CONVOCATĂ ILEGAL, ÎNCĂLCÂNDU-SE ART. 47 ȘI 48 DIN LEGEA NR. 196/2018).
CITEZ: Art.76. - Stabilirea și repartizarea sumei care privește proprietatea comună ce revine fiecărui proprietar din cadrul Condominiului se fac în conformitate cu prevederile art.48 alin.(5), coroborate cu prevederile art.75 alin.(2).
Art.75, alin.(3) - Asociația de Proprietari ARE OBLIGAȚIA de a respecta prevederile legale privind modul de repartizare a Cheltuielilor Comune, în caz contrar, hotărârile luate de Adunarea Generală a proprietarilor cu încălcarea acestor dispoziții SUNT NULE DE DREPT.
ynocentta
Utilizator 1din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Solutionarea tuturor problemelor pe care le tot sesizati pe forum intra in responsabilitataea exclusiva a membrilor proprietari ai asociastiei
Indiferent de raspunsurile,opiniile exprimate pe forum de catre utilizatori,acestea nu pot genera automat solutionarea in directia dorita de dv
Sensibilizati restul proprietarilor din imobil,analizati avantajele desprinderii din asociatia existenta si demarati procedura infiintarea asociatie denoua de proprietari
Exista si alte asociatii de proprietari cuprinzand mai multe imobile unde activitatea se desfasoara in limitele legale si fara contestarea echipei manageriale
flory_mr
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Tocmai ăsta este rolul unui Forum de Discuții, să avem dezbateri pe diferite subiecte juridice, să vină fiecare cu câte o părere despre textele legilor din domeniul respectiv.
Cum să dezbatem legislația din domeniul Asociațiilor de Proprietari cu aceia care nu știu că există vreo Lege a Asociațiilor de Proprietari (sunt foarte mulți pensionari care n-au nici calculatoare sau laptopuri) ?
Din acest motiv, îi invit pe membrii Forumului să dezbatem textele din Legea nr. 196/2018, articolul 76 (coroborat cu art. 47 și 48), plus articolul 75, alin. 2 și 3. Eu am înțeles de acolo că dacă șefii Asociației au încălcat mai ales art. 48, alin. 1-4 (dacă Adunarea Generală nu s-a convocat legal pentru toți proprietarii Asociației), CHELTUIELILE COMUNE VOR FI ILEGAL IMPUSE PE LISTA DE PLATĂ LUNARĂ, fără a avea consimțământul proprietarilor în Adunarea Generală anuală obligatorie (sunt enorm de multe Asociații de Proprietari care n-au mai convocat nicio Adunare Generală de peste 20 de ani, de la înființarea lor).
Acest articol 76 a trecut ne-observat, dar e un articol care e foarte dur cu șefii Asociațiilor care au convocat ilegal Adunările Generale anuale, încălcând art. 47 și 48 din Legea nr. 196/2018.
flory_mr
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Coroborând art. 76 cu art. 48 alin. 5 (implicit, și cu art. 75, alin. 3), avem situația în care PROPRIETARII DIN ASOCIAȚIE POT CERE ANULAREA LISTELOR DE PLATĂ CA FIIND ILEGAL CALCULATE, ȘTIIND CĂ NU A EXISTAT CONSIMȚĂMÂNTUL PROPRIETARILOR, CARE TREBUIA SĂ FIE VOTAT ANUAL (cu Bugetul Anual de rigoare) ÎN ADUNĂRI GENERALE CONVOCATE STRICT CONFORM ART. 47, 48 ȘI 53 ... doar că în Asociația noastră nu mai avem Adunări Generale convocate legal din ... 2015 !
Aștept și alte păreri, referitoare la aceste articole uluitoare.
latka
Utilizator 1din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Cred ca e o "mica" eroare de calcul, toata aceasta "problema" care "dateaza de ani de zile" se reduce doar la un an, de cind e in vigoare legea 196/2018. Caci toate articolele invocate sunt de acolo.