avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume familie

Buna ziua,as dori sa stiu si eu cum pot schimba numele de familie al fiicei mele.Mentionez ca fetita este trecută pe fostul meu nume de dinainte de căsătorie.Este o situatie mai delicata zic eu,tatal biologic al copilului nu a vrut sa aiba niciun fel de treaba cu mine,ne-am despartit inainte de a naste,si de asemenea a refuzat sa se treaca pe certificatul de nastere.Eu nu mai păstrez legatura cu el si nici nu am pretentii materiale de la el.In momentul de fata as dori sa stiu cum trebuie sa procedez pt a schimba numele fetitei,si cum putem face ca sotul meu sa figureze pe certificatul de nastere si pt ca fetita sa aiba acelasi nume de famiilie ca noi.Va multumeac
Cel mai recent răspuns: Badea Maria87 , utilizator 16:57, 10 Iunie 2019
Tatăl biologic al fetiței poate fi trecut ca tata in certificatul de nastere daca formulati o actiune împotriva lui pentru stabilirea paternitatii. Dacă nu va doriti lucrul asta, soțul dvs poate sa urmeze procedura pentru adopția fetitei . Trebuie stiut ca in cazul unui eventual divorț, acesta ramana in continuare tatăl copilului dvs, având obligația sa-i achite pensie de întreținere, având dreptul la un program de vizita etc,.
Luati legatura cu un avocat recomandat sau de pe forum sa va sprijine în acest demers
Va multumesc frumos pt raspuns.Nu vreau ca tatal biologic sa fie trecut,vrem doar ca pe certificatul de nastere sa fim trecuti eu si soțul.Deci trebuie sa facem un proces pt adoptia fetitei,sa inteleg.Imi puteti spune va rog frumos care ar fi primii pasi pt.a incepe demersurile si cam cat ar dura întreaga procedura .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate Gabrielalu Gabrielalu Buna ziua.Am avut o relatie cu X pana la inceputul anului 2009.Dupa cateva luni l-am cunoscut pe Y cu care am plecat din tara in februarie 2010. In 2010 am ... (vezi toată discuția)
Trecerea copilului pe numele sotului actual ela_mia07 ela_mia07 Buna ziua!Am o fetita de 13 ani si as dori sa stiu cum trebuie sa procedez ptr.a trece fetita pe numele actualului sot.mentionez ca pe certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil simi7705 simi7705 Buna ziua. Am si eu o intrebare pentru dvs. In luna aprilie urmeaza sa scot actele la starea civila cu viitorul meu sot. Eu am o fetita in varsta de 6 ani, ... (vezi toată discuția)