Dupa jumatate de secol de intuneric in ’89-’90 a fost un moment cind puteam sa aducem izbavirea, sa terminam cu batjocura, na fost sa fie, revolta populara{revolutia} a fost furata, generatiile tinere ce s-au implicat atunci au pierdut in fata structurilor comuniste, esaloanele inferioare au infiltrat toate organizatiile nou create.
Ne-au divizat, ne-au invrajbit, asa ca ne-am imprastiat in toate colturile lumii, oare ne-au invins atunci, sau doar au aminat momentul cind vor da socoteala ?!!
La douazeci de ani de la momentul revoltei, noi generatii{tinerii de azi} sunt confruntate manipularii structurilor comuniste, vor avea oare forta sa discearna adevarul de minciuna, demagogia de realitate, au oare reperele necesare sa faca diferenta intre bine si rau, viitorul tarii sta la mina lor, se vor lasa ademeniti si amagiti, pecetluind soarta tarii ?!?
Secretul reusitei sta in organizare cetateneasca compartimentata, in spatiul virtual nu ne pot invinge, dar lupta decisiva se va da la sol, strategia structurilor consta in a va convinge sa nu participati la vot in aceiasi proportie ca la primul tur, pentru ca vor pierde, mizeaza pe abandonul nostru, pe resemnarea in fata fortei de descurajare psihica a coalitiei ce sa creat.
COALITIA MONSTRUASA este o provocare la adresa poporului venita din partea unei clici de interese ce a pradat tara, acum au nevoie de sclavi, depinde de noi daca vom decide sa fim sclavii lors au cetateni suverani.
Pentru a permite publicului larg să descopere istoria necunoscută a ultimului secol, evenimentele marcante ce au bulversat spaţiul românesc, actorii politici implicaţi, s-a iniţiat construirea releului web, ce-şi propune să ofere o platformă de informare prin crearea bibliotecii de studiu, jurnalului online, spaţiilor de dialog {forumuri de dezbateri, spaţii dezvoltare proiecte, etc}.
Situl: Universul Românesc.org {prin căutare google}
Dezvaluiri, documente, analize{istoria necunoscută a ultimului secol}
Adresă web : [ link extern ]
De resemnat, ne vom resemna, probabil (cei mai multi) – doar vom vota ceea ce consideram “raul mai mic”.
Sa invingem?! Invingem in momentul in care fiecare – la nivelul sau – va dori sa schimbe ceva dar – mai ales! – va avea curajul sa faca primii pasi. Tacerea / inactiunea nu sunt atitudini de invingatori. Nici "spiritul de turma" nu e caracteristic invingatorilor. Cum spunea nu-mai-stiu-cine: “Libertatea nu e un drept e asumarea unui risc”. La fel, a incerca sa invingi inseamna sa iti asumi si riscuri… Dar teoria e ceea ce e; cu practica e mai greu.
PeDeLe nu are atitudine de extrema dreapta… Sa nu uitam ca face parte din “familia socialista europeana”… Cred ca, mai curand, are atitudinea unui partid comunist: “pt popor facem si dregem”; “poporul e cel care conduce”…. Mai urmeaza sa spuna ca poporul e proprietarul mijloacelor de productie si – pac! – o nationalizare (exagerez, evident, pt ca nu vor renunta prea usor la “afacerile” lor). Apoi, pana acum, au luat anumite masuri – in special economice – care dovedesc faptul ca prefera ca intreprinzatorii privati sa fie cat de putini iar asistatii social in numar mare: presedintele devine “tatucul” care are grija de copiii lui dar nu uita sa le spuna: “Daca nu sunteti cuminti nu va mai dau banii”.
Puterea si banii ametzesc orice personalitate slaba – mai ales ametzesc pe acei oameni care s-au nascut saraci si – conjunctural – au acces (la un moment dat) la bani si putere. Tineretea nu impiedica pe nimeni sa se lase ametzit de bani si putere. Nu degeaba se zice ca de vrei sa cunosti un om da-i bani multi si / sau fa-l sef peste alti oameni.
“Cetatean suveran” este o expresie haioasa – indraznesc sa scriu. Cetateanul fara functii politice nu a fost niciodata suveran, si nu va fi pentru ca nu are cum avand in vedere sistemul social. Cetatenii sunt “masa de manevra” – unii isi dau seama ca sunt manipulati (dar nu pot face prea multe pt a schimba situatia si se orienteaza astfel incat sa le mearga cat mai bine) altii habar nu au ca sunt manipulati (si acestia sunt mai multi).
”Reforma profunda a clasei politice” e o alta expresie haioasa iar cei care o folosesc ma indoiesc ca pot crede asa ceva...
1. Amendamentul pe care il aveti, nu poate rezulta din expunerea mea, pentru simplul motiv ca exprimarea mea corecta este "SUNT toti", iar a dumneavoastra "SUNTEM toti". Intre SUNT si SUNTEM este o mare diferenta de semanteca si implicit de nuanta exprimarii, sper ca nu este necesar sa mai explic.
3. Judecata extrema. Gresit, partidele nu sunt oameni, (chiar daca sunt facute cu oameni) ci sunt institutii.
4. Fraza rupta si reasezata, chiar recompletata, are intradevar alt inteles, dar nu-mi apartine...
In cea scrisa de mine nu ma contrazic cu nimic, ea cuprinde trei idei distincte, mai analizam o data; "Istoria a demonstrat, (inclusiv a noastra) ca aliantele de conjunctura nu lucreaza pentru popor si nu sunt de durata, ele au doar scopul depasirii unor momente de catre cei care le creeaza."
a) nu lucreaza pentru popor...
b) nu sunt de durata...
c) au doar scopul depasirii unor momente de catre cei care le creeaza, situatie sustinuta si de punctul a)
Contradictiile la care m- am referit sunt mai subtile
1) Amendamentul s- a referit tocmai la faptul ca toti suntem sclavii banului nu numai cei pe carei alegem, deci cred ca nu am gresit cu nimic, deoarece este in continutul expunerii dvs. dar dvs. ati disociat cele doua entitati( aceasta am considerat- o contradictie pt valoarea de argumentare a teoriei
2) Institutiile vrem, nu vrem sunt personalizate.
4) Anume am reasezat- o...
Cred ca am fi amandoi putin caraghiosi sa continuam disputa pe aceasta linie. Scuze!
Cadrul politic lipseste. Partidele politice aparute dupa 1989 sunt toate forme fara fond, cochilii adapostind parazitismul cleptocratiei comuniste, a nomeclaturii si politiei politice reciclate in capitalism asocial, sub pulpana noii burghezii compradore.
Haosul actual se datoreaza indiferentei si resemnarii, cautionam prin atitudinea noastra aceasta stare. Trecutul si prezentul sunt realitati intrinseci, suntem ostatecii unui model perenizat, nu ne putem permite sa mai acceptam compromisul, trebuie sa ne implicam la construirea societatii de maine.
Viitorul depinde de noi prin atitudinea pe care o vom adopta.
Ignorarind trecutul, contemplind realitatea cu indiferenta, vom ramine in aceiasi situatie de dependenta, tributari demagogilor uzurpatori.
Cum vom determina ca viitorul sa ne apartina, sa putem decide ce este bine si ce nu, sa putem alege pe cei mai demni si de nadejde cetateni sa ne reprezinte ?
Solutia este una singura : Implicarea !!!
Pentru a ne implica trebuie sa cream instrumentele necesare de unitate, numai asa vom putea sa ne exercitam drepturile si indatoririle, uniti putem determina sfirsitul haosului intretinut, trebuie sa fim solidari.
Revendicam reforma institutiilor reprezentative pentru a permite societatii sa evolueze armonios spre viitor.
Haosul actual este intretinut de coalitia de interese obscure ce a acaparat controlul si stapineste asupra a milioane de cetateni.
Romani tradati _01{ Enunt }
Populatiile romane imprastiate pe mapamond se cifreaza la aproximativ 12 milioane de persoane{romanii din teritoriile rapite(Basarabia,Bucovina de Nord, Maramuresul de Nord}romanii de linga tara(Ungria,Serbia,Bulgaria), romanii deportati in gulag(peste un million), exilul romanesc, emigratia si migratia post ’89}
Marii patrioti romani au reusit impotriva evidentei sa desavirseasca unitatea statala a romaniei prin unirea din 1918, eveniment crucial in istoria noastra ca popor.
Inceputul instabilitatii politice in 1938, a determinat o succesiune de evenimente ce au dus la ciuntirea sanctuarului national{ resemnarea in fata dicktatului din 1940},acceptarea conditiilor tratatului de pace de la Paris din 1947 de catre delegatia comunista.
Deportarea in gulagul sovietic a aprox. 1,2 milioane de romani din provinciile rapite, exterminarea elitei politice{patriotii,ctitorii unirii din 1918}in inchisori, a armatei romane in lagarele de prizonieri a permis sistemului comunist implantat sa prolifereze.
Caderea comunismului in europa{1989}a obligat structura comunista din romania sa planifice o reformare a sistemului premeditind o schimbare de fond perenizind sub alte forme de influenta si dominare controlul asupra statului.
Fosta nomenclatura comunista si-a impins pionii din esalonul doi si trei, descendentii, pe scena politica, saturind-o, avind initiativa au controlat desfasurarea operatiunilor de privatizare si spoliere a resurselor vitale ale natiunii in detrimentul a milioane de cetateni.
In acest moment la un PIB de aprox. 240 miliarde, tara are contractate datorii{imprumuturi} de aprox 90 miliarde de catre clasa politica post ‘89, cifra ce se va dubla in urma reesalonarii, datoria acumulata nu va putea fi platita decit printr-un efort national de durata{ 50 de ani}, nepotiilor nostri le vom lasa un tribut imens.
Romani tradati _02{ Concluzie-intrebari }
Concluzie:
Partidele politice, considerate’’institutii fundamentale ale statului’’sunt de fapt sateliti artificiali ai unui nucleu central de coordonare transpartinica, ce actioneaza impotriva intereselor natiunii, chiar daca masa membrilor este constituita din cetateni de buna credinta.
Conform unui principiu elementar exista o proportie semificativa de persoane de buna credinta in fiecare partid, cei ce creaza dinamica, altfel masa ar fi amorfa, numai ca nu pot sa influenteze o schimbare fundamentala, sa reformeze din prisma faptului ca nu detin puterea de decizie, influenta lor este simbolica, de fatada.
Intrebari:
01} Considerati ca cele douasprezece milioane de romani imprastiati pe mapamond{de tradarile ciocoilor (iudelor), de vitregia vremurilor, din diverse considerente, }, sunt parte integranta a natiunii romane, ar merita o recunoastere de facto prin crearea unui minister si atribuirea proportionala a reprezentarii in parlament, concomitent cu reducerea parlamentului la o singura camera{nota : minoritatile nationale din romania sunt reprezentate in parlament de catre 40 de senatori si deputati !!!}, schimbarea constitutiei care sa stipuleze in preambul ca deputatii in momentul in care sunt alesi prin vot direct{ revizuirea votului cacialma din 2008}devin reprezentantii poporului nu ai unor interese meschine de partid, legiferarea pedepsei de inalta tradare la adresa alesilor ce transgreseaza principiile etice ale functiei, aceste masuri ar constitui un act de dreptate ?
02} Considerati ca actuala clasa politica{cadrele de decizie ce detin controlul absolut in interiorul partidelor( toate partidele sunt contaminate)}se poate reforma singura{din hiene pot sa devina miei}, sau aparitia pe scena politica a unor noi formatiuni politice cetatenesti de toate orientarile{stinga, centru, dreapta}este necesara pentru a anula efectul conspiratiei transpartinice, a recistiga statul de drept, a determina renasterea valorilor moral-etice?
0201}
"În cele mai multe ţări din UE, este suficient un număr de câteva persoane pentru a înfiinţa un partid (Austria, Belgia, Danemarca, Franţa, Italia, Luxemburg, Olanda, Regatul Unit al Marii Britanii, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia – până la 10 membri, Bulgaria 50 de membri). Rarele excepţii unde este nevoie de un număr ceva mai mare de membri fondatori fac referire la câteva sute de membri sau 1000 de membri Polonia şi Estonia, 5000 de membri Finlanda şi Ungaria, 7500 de membri Portugalia)."
Nicaieri in UE nu ai nevoie de peste 9000 membri fondatori pentru un partid politic!
De ce, in Romania, ai nevoie de 25.000 membri, filiale in 50% +1 din judetele tarii, 2 cai frumosi etc.?
Constat :
Partidele politice in principiu ar trebui sa fie institutii fundamentale ale statului, metamorfoza fostului conglomerat{PCR} intr-o puzderie de sateliti artificiali de toate orientarile{ stinga, centru, dreapta, extrema stinga sau dreapta, iredentisti, etc}, face imposibil acest lucru, tehnica lor consta in saturarea spatiului pentru a impune controlul si legea iudelor.
Singura solutie valabila consta in crearea noilor partide nealterate{ neinfiltrate de loja securista}, procesul a inceput timid, pentru a atinge stadiul operational este necesara fuziunea controlata a masei critice initiale{ la rece sau la cald}.
Suntem 30 de milioane de romani imprastiati in toate colturile lumii, nu concep ca o casta de infractori, tradatori, iude, uzurpatori, speculanti, estimata la 30 000 personaje sa submineze natia romana.
Nu toti din cei care sunt vizibili pe scena politica au necalitatile descrise, consider ca exista si personalitati deosebite, cetateni de onoare ce incearca cu devotament sa-si serveasca patria , duc o lupta inegala cu structurile transpartinice pentru a pastra flacara aprinsa.
Reformarea partidelor-01
Subiectul este complex.
01} Solutii exista, partidele sunt creatii artificiale ale unor grupuri de interese{,unelte de control si decizie}, pentru a fi legitime au nevoie de aderenti { membri}, o structura de proportia unui partid parlamentar este esalonata in adincime pe mai multe etaje{ configuratie piramidala statica}.
Pentru a fi credibila aceasta structura are nevoie de o proportie { esantion} de persoane cu priza la anumite segmente de populatie{ inaintasii} ce vor captura membrii necesari pentru a consolida structura si obtine votul electoratului{ in general naiv}pentru o asa zisa legitimitate.
Masa partidului {exemplu-PNL-PSD,-PDL}numara aprox 40 000 membri de toate categoriile intr-un sistem ierarhizat, etajele superioare nu sunt accesibile membrilor decit daca obtin o promotie din diverse considerente.
In rezumat, cele aprox 3000 de cadre ale partidului constituie structura omogena esalonati in diverse compartimente, nivel national, nivel local, etc.
Structura partidului nu poate fi reformata in mod clasic prin noi promotii interne, din prisma faptului ca nu exista un sistem de comunicare-evolutie in ambele sensuri{ membri-cadre}prin care majoritatea sa aiba un cuvint de spus, ci doar un esantion restrins din cadrele superioare{ 200 persoane}controleaza discretionar activitatea avind obiective impuse de o centrala de coordonare externa partidului{ structurile transpartinice}.
Chiar daca exista o proportie semificativa de membri de buna credinta{80%}, structura este contaminata déjà de la creatia initiala, fiind controlata si dirijata in anumite scopuri.
Dupa exemplul dat, toate partidele din romania si din exterior{ sunt citeva partide in diaspora} sufera de acelasi sindrom{‘’stockholm’’}, o solutie de decontaminare a partidelor nu exista, dar este posibila adoptarea unei proceduri specifice de reformare ce permite pe termen lung supravetuirea unitatii conglomeratului.
Reformarea partidelor-02
Una din proceduri{complexa} consta in dizolvarea partidului{ din interior desigur}coordonata de catre cadrele tinere{ necontaminate} si recrearea structurii aplicind procedee specifice de aderare si ascensiune{ la butoanele de comanda}’ in fapt eliminarea gastii, un partid are menirea de a fi o institutie fundamentala a statului nu un club privat ce serveste interese antinationale.
Solutia in sine este extrem de complexa, trebuie coordonate la secuna operatiile, exista riscul ca partidul sa se descompuna daca sa esuat realizarea unei etape.
02} O solutie mult mai complicata consta in ‘’capusarea partidului’’ din exterior, in strinsa legatura cu un segment insurgent din interior{in termeni simpli : operatia CUC}, desfasurarea este de lunga durata iar coordonarea din imersiune anevoioasa, dar posibila.
03}Solutia cea mai simpa, eficienta, rapida, consta in crearea de noi formatiuni politice, nimic nu va impiedica adeziunea de membri ce provin din alte formatiuni politice si se vor conforma protocolului, acest fapt va duce la diminuarea si chiar dezmembrarea unor partide ce detin controlul si monopolul asupra statului.
Rezumat : Un partid{ formatiune politica} are menirea de a fi o institutie fundamentala a natiunii nu un cuib de tradatori, impostori, etc.
Potential exista, meditatia de douazeci de ani este suficienta.
Analiza este cat se poate de pertinenta. Totusi revin obsesiv pe acest forum: nu putem sa mergem pe revolutii( pasnice sau nu) ca solutii. Sunt ineficiente dpdv practic. Nu aduce lumea la vot, doarece nu va exita nicio garantie pt un candidat ideal. Analiza dvs. poate fi extrapolata la tot mapamondul. Cred ca avand rabdare si profitand de existenta unor mijloace mass media din ce in ce mai accesibile putem sa ajungem la rezultate din ce in ce mai bune. Poate chiar peste 3 ani.
Felicitari pentru materialul mai amplu pe care ni l- ati prezentat. Avem cu totii nevoie de formatori de opinii. M- am legat doar de solutii( repet: pot fi descurajante daca par inaccesibile). E bine totusi si asa. Formarea unor atitudini morale, pozitive este benefica.