avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am comandat o pereche de adidași de pe OLX pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am comandat o pereche de adidași de pe OLX pentru care am plătit 1100 de lei, dar sunt fake. Pot face plângere penală pentru înșelăciune?

Acum 3 săptămâni am comandat o pereche de adidasii online de pe site ul olx in valoare de 1100 roni.Vanzatorul a garanta ca sunt autentici și ca mărimea acestora este 42 2/3 .Cand adidasii au ajuns am observat ca aceștia sunt mărimea 42 și sunt și fake .Am contactat vânzătorul i am explicat situația și a fost de acord cu returul .Acesta după ce am pus coletul a refuzat sa mai accepte ,mi a dat block pe Instagram unde era Conversația si a trebuit sa plătesc transportul dublu .Din nefericire am pozele cu Conversația si cu anunțul .Consoderati ca ar fi bine sa depun o plângere penală pentru înșelăciune ?
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: andigabi , utilizator 15:37, 10 Septembrie 2019
Asa cum prezentati situatia, pare sa fie vorba de savarsirea infractiunii de inselaciune.
Deci ar trebui sa depun o plangere?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti depune. Sa atasati conversatile si anuntul. Este important sa rezulte din conversatie sau anunt ca produsul este original.
La suma asta (aprox 230 euro) ati fi putut comanda din UE si cu tot cu transport ieseati mai ieftin. La peste 200 euro pret redus e numai incaltamintea de la case de moda (gen Dolce & Gabanna, nivel mult mai sus decat Adidas sau Nike, care scad pe la 50-70 euro).
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand cumperi de pe OLX nu trebuie sa ai pretentii...aici gasesti toate second-handurile posibile si ceea ce prisoseste cuiva. Nu trebuie sa ai pretentie sa cumperi marfa sigilata sau ceva nou-nout ( apartament sau casa noua ) de pe OLX. Daca nu ma crezi, ia legatura cu prieteni sau cunostinte care vand pe OLX si sa vezi despre ce este vorba...

Alte discuții în legătură

Recuperarea prejudiciului inlatura raspunderea penala si cazierul judiciar? iolanda15 iolanda15 Buna ziua! Supun atentiei d-voastra cazul urmator: Am vandut pe site-ul de anunturi OLX un articol pentru copii - incaltaminte, pentru o suma f. mica. ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau in judecata proprietarul site'ului? ElenaEliza3 ElenaEliza3 Buna ziua. Am si eu o intrebare , poate puteti sa ma ajutati cu un raspuns.. mi-am luat 2 perechi de adidasi puma vikky platform din locuri diferite, pt mine ... (vezi toată discuția)
Am luat teapa cu un furnizor de piese auto de pe olx MEMETIUXEL MEMETIUXEL Am comandat la el o -panglica spirala ptr air bag la un Megane 2 , tipul mi-a spus ca a trimis-o NOUA si cu garantie in cutie , se cam eschiva la raspuns la ... (vezi toată discuția)