avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am comandat o pereche de adidași de pe OLX pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am comandat o pereche de adidași de pe OLX pentru care am plătit 1100 de lei, dar sunt fake. Pot face plângere penală pentru înșelăciune?

Acum 3 săptămâni am comandat o pereche de adidasii online de pe site ul olx in valoare de 1100 roni.Vanzatorul a garanta ca sunt autentici și ca mărimea acestora este 42 2/3 .Cand adidasii au ajuns am observat ca aceștia sunt mărimea 42 și sunt și fake .Am contactat vânzătorul i am explicat situația și a fost de acord cu returul .Acesta după ce am pus coletul a refuzat sa mai accepte ,mi a dat block pe Instagram unde era Conversația si a trebuit sa plătesc transportul dublu .Din nefericire am pozele cu Conversația si cu anunțul .Consoderati ca ar fi bine sa depun o plângere penală pentru înșelăciune ?
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: andigabi , utilizator 15:37, 10 Septembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe ce va bazati cand faceti aceste afirmatii ( dealtfel total eronate )?
Platforma online OLX intermediaza vanzari, atat pentru persoane fizice, cat si.pentru persoane juridice. Daca tu, vanzatorul, prezinti cu buna stiinta un produs vechi ca fiind nou, sau unul fake ca fiind original, bașca alte promisiuni neonorate de retur, inseli clientul si vei suporta rigorile legii, daca cel lezat va depune plangere penala.
Sunt foarte multe societati comerciale serioase si chiar particulari seriosi care-si vand produsele si prin aceste platforme de vanzare online, asa ca nu sunt deloc de acord cu interventia dv malitioasa si neadevarata.
Ca se vand si vechituri, sau fake-uri, asta e altceva si ai posibilitatea sa spui potentialilor clienti acest lucru in anunt, caz in care nu mai e inselatorie.
Da! Si parerea mea este ca se poate depune plangere penala impotriva vanzatorului necinstit.

draftacristi a scris:

Cand cumperi de pe OLX nu trebuie sa ai pretentii...aici gasesti toate second-handurile posibile si ceea ce prisoseste cuiva. Nu trebuie sa ai pretentie sa cumperi marfa sigilata sau ceva nou-nout ( apartament sau casa noua ) de pe OLX. Daca nu ma crezi, ia legatura cu prieteni sau cunostinte care vand pe OLX si sa vezi despre ce este vorba...

Pe olx ca si cumparator nu am nici un indiciu despre vanzator: daca e serios. Nu exista sistem de evaluare prin care cumparatorii sa isi exprime satisfactia achizitiei, necesar de altfel pentru a diferentia vanzatorii seriosi si buni de escroci. Existenta unui sistem de evaluare ar duce la excluderea infractorilor, sau cel putin la limitarea lor. Asa incat cand cumperi de pe olx articole mai scumpe sau gadgeturi, este echivalent cu a ajunge pe la politie cu reclamatii. Suspiciunea cumparatorului este maxima.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2019
route, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vad ca aveti niste experiente de viata online tare nefericite, sau lucrati la site-ul concurent Okazii.
Pe langa faptul ca suntem total out off topic, caci bietul om voia sa stie ce sa faca in acest caz, ci nu ce sa nu mai faca, afirmatia dv este nereala, caci a cumpara de pe OLX nu echivaleaza cu mersul la politie., iar hoti sunt pe toate site-urile, chiar daca au mii de calificative pozitive. Dar vorbim "discutii" si e pacat ca toti putem spune aici tot ce vrem, inclusiv eu.
Vad deseori denaturari ale topicului, ori chiar monopolizari ale discutiei facute de intervenienti, care isi expun propriile probleme in discutiile deschide de altii. Nu e ok de loc! Site-ul pierde din calitate pe zii ce trece.
Eu as propune sa nu poata interveni in discutii decat cei incrisi ca specialisti in diverse domenii. Ba mai mult, daca un specialist primeste un anumit numar de " dislike " -uri, poate n-ar strica ca acesta sa primeasca si o interzicere de la discutii..
Va rog sa ma iertati ca am facut exact ce nu-mi place cand vad ca fac altii, adica sa pierd timpul oamenilor cu alte discutii, care nu-si au rostul aici, insa ca urmaritor fidel al acestor discutii, cred ca administratorii ar trebui sa schimbe ceva. S-a intamplat sa rabufnesc aici. Inca o data, va rog sa ma iertati!

route a scris:

Pe olx ca si cumparator nu am nici un indiciu despre vanzator: daca e serios. Nu exista sistem de evaluare prin care cumparatorii sa isi exprime satisfactia achizitiei, necesar de altfel pentru a diferentia vanzatorii seriosi si buni de escroci. Existenta unui sistem de evaluare ar duce la excluderea infractorilor, sau cel putin la limitarea lor. Asa incat cand cumperi de pe olx articole mai scumpe sau gadgeturi, este echivalent cu a ajunge pe la politie cu reclamatii. Suspiciunea cumparatorului este maxima.

Puteti depune plangere penala. Dar nimeni nu v-a efectua nici o cercetare. Sfatul meu este ca in viitor sa nu mai cumparati de pe olx . Oamenii isi iau marfa de prin obor, de la tiganii care le colecteaza de la gunoi sau de la cei care colecteaza aparate, biciclete, telefoane, papusi ... din depozitele rebuturiale originale din Spania, Germania , Anglia... In acest mod se achizitioneaza si ceasurile mecanice , cartile vechi, calculatoarele, leptopuri , memorii, imbracaminte ..Un telefon costa 10-30 , un ceas mecanic 10 lei .
Buna ziua, eu am cumparat de 2 ori de acelasi furnizor-persoana fizica de pe o pagina de fb. Prima pereche de adidasi mi-au fost buni iar a doua pereche imi este mica. Am contactat vanzatorul si in urma discutiei avute a refuzat sa-mi dea banii, deoarece nu crede ca imi sunt mici adidasii.Ce fel de om este acest vanzator? Eu ce pot face in acest caz?
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2019
andigabi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea prejudiciului inlatura raspunderea penala si cazierul judiciar? iolanda15 iolanda15 Buna ziua! Supun atentiei d-voastra cazul urmator: Am vandut pe site-ul de anunturi OLX un articol pentru copii - incaltaminte, pentru o suma f. mica. ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau in judecata proprietarul site'ului? ElenaEliza3 ElenaEliza3 Buna ziua. Am si eu o intrebare , poate puteti sa ma ajutati cu un raspuns.. mi-am luat 2 perechi de adidasi puma vikky platform din locuri diferite, pt mine ... (vezi toată discuția)
Am luat teapa cu un furnizor de piese auto de pe olx MEMETIUXEL MEMETIUXEL Am comandat la el o -panglica spirala ptr air bag la un Megane 2 , tipul mi-a spus ca a trimis-o NOUA si cu garantie in cutie , se cam eschiva la raspuns la ... (vezi toată discuția)