avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunuri in afara casatoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunuri in afara casatoriei

Daca sotul a dobandit un bun imobil in afara casatoriei cu bani primiti de la parinti (este stipulat in contractul de vanzare cumparare ca parinti sunt procuratori de fonduri pentru cumparator). Acesta, ulterior contractului de vanzare cumparare, s-a casatorit. Ce drept are sotia la acest bun imobil?
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
Dijulescu2019, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 16:09, 10 Iunie 2019
Bună ziua. Doar în cazul decesului acestuia, soția va veni la moștenire, dobândind o cotă parte din masa succesorală, în funcție de clasa succesorală cu care vine în concurs la moștenire. Până la intervenierea acestui eveniment, bunul este propriu și va râmâne propriu și în ipoteza în care soții vor divorța. Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius.
Buna ziua,
In caz de divort, NICIUNUL!
In caz de dece inaintea celuilalt sot, acela are dreptul la cota legala din bun.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare legala dupa divort? andreiion88 andreiion88 Buna ziua. Este legala evacuarea fostei sotii dupa divort din fosta locuinta comuna? Fostul sot nu i-a mai permis accesul in locuinta chiar daca in sentinta ... (vezi toată discuția)
Cuplu decedat cine ii mosteneste baltat_alina baltat_alina sotia primeste prin vanzare de la familia ei o casa inainte de casatorie, nu au copii, rudele sotului au dreptul la mostenire si cit , va multumesc au ... (vezi toată discuția)
Mostenire soso35 soso35 Buna seara! Rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: parintii au divortat in urma cu mai multi ani avand in proprietate o casa . Dupa partaj mama a ... (vezi toată discuția)