avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Se poate tine contabilitatea pe conventie?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Se poate tine contabilitatea pe conventie?

Buna ziua,

Ca economist, se poate tine contabilitatea la o societate cu o CA de 12000 lei prin incheierea unei conventii ?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: aniea , utilizator 19:48, 10 Iunie 2019

Buna ziua,

Conventia civila de prestari servicii poate fi incheiata pentru efectuarea unor activitati ce au caracter intamplator sau ocazional si care exclud subordonarea prestatorului fata de platitorul venitului.

Ori munca unui contabil presupune efectuarea de servicii lunare.Prin prisma acestui fapt pare mai logic sa incheiati un contract de munca.
Asa am zis si eu, dar administratorul nu doreste sa incheie contract de munca, asa ca, sunt nevoita sa refuz, neavand calitatea de expert, nu am ce sa fac. Baniuesc ca o alta varianta nu exista. Multumesc pentru raspuns.
Sunt necesare studii economice superioare ptr semnare bilant. Nu e nevoie de expert. Se vorbeste si de revenire la taxare salariu timp partial la realizat, e o propunere legislativa de urmarit daca se concretizeaza. Nu renuntati, rezolvati in timp formularistica.
Mulțumesc frumos. Studii superioare am, experienta am, cu toate acestea nu am cum să țin contabilitatea altfel decât cu CIM, însă, administratorul societății nu este de acord, de aceea mă văd nevoită să renunț.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant Ipra Ipra Economist angajat cu carte de munca ,.membru ceccar ca contabil autorizat, poate semna bilantul unei societati care are cifra de afaceri mai mare de 35000 ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii contabile nefertiti_g nefertiti_g Buna ziua, Pot incheia o conventie civila cu un contabil,pentru o luna, pentru semnarea si depunerea bilantului? multumesc, (vezi toată discuția)
Conventie civila si contabilitate simplificata dona77 dona77 Conform OUG 37/2011, \\"contabilitatea poate fi organizata si condusa ...pe baza de contracte/conventii civile ...incheiate cu persoane fizice care au studii ... (vezi toată discuția)