Conventia civila de prestari servicii poate fi incheiata pentru efectuarea unor activitati ce au caracter intamplator sau ocazional si care exclud subordonarea prestatorului fata de platitorul venitului.
Ori munca unui contabil presupune efectuarea de servicii lunare.Prin prisma acestui fapt pare mai logic sa incheiati un contract de munca.
Asa am zis si eu, dar administratorul nu doreste sa incheie contract de munca, asa ca, sunt nevoita sa refuz, neavand calitatea de expert, nu am ce sa fac. Baniuesc ca o alta varianta nu exista. Multumesc pentru raspuns.
Sunt necesare studii economice superioare ptr semnare bilant. Nu e nevoie de expert. Se vorbeste si de revenire la taxare salariu timp partial la realizat, e o propunere legislativa de urmarit daca se concretizeaza. Nu renuntati, rezolvati in timp formularistica.
Mulțumesc frumos. Studii superioare am, experienta am, cu toate acestea nu am cum să țin contabilitatea altfel decât cu CIM, însă, administratorul societății nu este de acord, de aceea mă văd nevoită să renunț.
Bilant
Ipra
Economist angajat cu carte de munca ,.membru ceccar ca contabil autorizat, poate semna bilantul unei societati care are cifra de afaceri mai mare de 35000 ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.