avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Înființare firma inchirieri auto
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Înființare firma inchirieri auto

Buna ziua. Doresc sa înființez o firmă de inchirieri auto in regim de închiriere la zi si vreau sa stiu care sunt pasii de urmat si conditiile necesare înființării acesteia.
De asemenea ma intereseaza sa stiu in cazul înființării srl-ului, daca eu am domiciliul într-un judet si vreau sa desfășor activitatea in alt judet, trebuie sa am sediul social în județul de domiciliu sau acolo unde desfășor activitatea ?
De asemenea trebuie sa fac dovada existenței locurilor de parcare aferente mașinilor?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ionut.dally , utilizator 10:46, 11 Iunie 2019
Buna ziua. Aspectele referitoare la documentele necesare infiintarii le gasiti pe siteul onrc.ro.Puteti avea domiciliul intr-un judet si sediul si/sau punct de lucru al societatii in acelasi sau in alt judet. Binenteles, dovada sediului si/sau punctului de lucru se face printr-un contract. Sediul social il puteti avea si acasa iar punctul de lucru sa il inregistrati in judetul in care efectiv va desfasurati activitatea. Nu trebuie sa faceti vreo dovada a existentei locurilor de parcare aferente masinilor la infiintarea societatii. Avem clienti care au societati de rent-a-car in diferite judete ale tarii si nu exista un element comun al acestora in modul de apreciere al sediului sau punctului de lucru, avand in vedere ca activitatea prevazuta de COD CAEN 7711 nu este una statica, nefiind necesara sau obligatorie stabilirea vreunui punct de lucru in mod normal. Binenteles, daca se stabileste un loc in care este "garajul" masinilor, acesta poate fi inregistrat ulterior in Registrul Comertului. Pentru mai multe detalii, ne puteti contacta in privat. O zi buna.
Va multumesc frumos! Încă o intrebare daca se poate, punctul de lucru trebuie obligatoriu declarat la începerea activității ?

Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Punctul de lucru se inregistreaza la Registrul Comertului iar ulterior declarat si la ANAF. De asemenea, trebuie analizat daca va trebuie autorizatie de la Primaria respectiva. In Bucuresti exista un Regulament in acest sens,
Multumesc! Exista vreo reglementare conform căreia nu se pot închiria masini mai vechi de 10 ani ? Nu se pot înscrie la primărie pentru închiriere daca depășesc această vârstă?

Cabinet avocatura Amza a scris:

Punctul de lucru se inregistreaza la Registrul Comertului iar ulterior declarat si la ANAF. De asemenea, trebuie analizat daca va trebuie autorizatie de la Primaria respectiva. In Bucuresti exista un Regulament in acest sens,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social/punct de lucru Almaris Almaris Am infiintat de curand un S.R.L. (prestare servicii)si pentru ca stau cu chirie am ales varianta unui sediu social la un cabinet de avocatura. Ce mi-a scapat ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma intr-un judet, punct de lucru alt judet gianina stanescu gianina stanescu Buna seara, As dorii sa deschid o firma cu sediul social in judetul DB si un punct de lucru in PH. Spatiu pt punctul de lucru va fi inchiriat. Nelamurimea ... (vezi toată discuția)
Declarare punct de lucru otto2007 otto2007 Buna ziua Am o intreprindere familiala infiintata in 2008. In decembrie 2011 am facut un contract de inchiriere cu o persoana juridica pt un spatiu in care ... (vezi toată discuția)