avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil

am un copil de 3 luni nascut in germania. in prezent suntem tot in germania locuind cu tatal copilului (român). suntem necasatoriti. tatăl este violent, verbal si fizic cu mine; mare consumator de alcool; fumează in preajma copilului, de baut nu mai zic. de la o vreme in fiecare seara e beat, ma si tem sa il las cu bebele. si eu as vrea sa ma intorc in tara, la parintii, nu fac fata singura, el nu ma ajuta cu nimic, doar face scandal seara de seara.
Intrebarile mele sunt : am sanse sa obtin custodia copilului? (doar eu)
ma poate acuza de rapire daca vin in România fără el?
va rog frumos sa ma ajutati, sunt disperata, iar cunoștințe in domeniul Dreptului chiar nu dețin. va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 22:21, 10 Iunie 2019
Puteti parasi GERMANIA, alaturi de minor.

Ulterior,va puteti adresa instantelor de judecata romane, in vederea stabilirii modalitatii de exercitare a autoritatii parintesti, pentru stabilirea locuintei minorului, precum si pentru incuviintarea obligatiei legale de intretinere.

Daca ramaneti pe teritoriul statului german, numai instantele germane sunt competente.

Competenta este data de resedinta obisnuita a minorului.

Instanta de judecata va lua masura in acord cu interesul minorului.

Va poate fi acordata chiar autoritate exclusiva(este adevarat, aceasta forma de autoritate exclusiva este obtinuta in mod dificil, invocandu-se motive intemeiate ).

Instanta de judecata are in vedere faptul ca fostul concubin este dependent de bauturi alcoolice, foarte agresiv, asadar conduita acestuia este una defectuoasa, in procesul de crestere si educare a minorului .(aveti in vedere prevederile legii 272 / 2004).

Pensia de intretinere poate atinge plafonul maximal de 25 % din veniturile nete efective, nu mai putin pe salariul minim pe economia din GERMANIA, daca demonstrati resedinta statornica a fostului concubin in acel stat.
banuiesc ca nu aveti acte de calatorie pt copil, deci practic, nu puteti veni. Un titlu de calatorie se obtine cu acordul tatalui.
Sa va dea acordul, marcar ca ii ziceti ca veniti in tara sa va vedeti parintii.
Corect ar fi sa va judecati acolo.
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2019
gi-jane2, moderator
Din păcate, instanța competentă este cea germană, cf art 8 din Regulamentul 2201/2003.
Mai mult decât atât, dacă reușiți să veniți probabil va sesiza Tribunalul Bucuresti cu o actiune in inapoierea minorului, cf Conventiei de la Haga (1980).
Luați legătura cu un avocat de acolo!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie Ema Catana Ema Catana Buna seara! Am un copil de 6 ani si sunt despartita de 4 ani de tatal copilului, eu locuiesc in Germania impreuna cu copilul meu. Pana acum nu am avut probleme ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, este posibil ca tatal sa acuza mama de rapirea copilului ... Koala1234 Koala1234 Buna ziua , este posibil ca tatal sa acuza mama de rapirea copilului ( 3 luni ) , pentru ca nu mai doreste sa se intoarca in tara in care traieste tatal? Am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. ieșire din țară cu copil Coriko Coriko Bună ziua. Am și eu o problema și sper să mă puteți ajuta cu un sfat. Momentan sunt însărcinată, după o relație de 2 ani, urmând să nasc în ... (vezi toată discuția)