avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Ieșire din țară cu copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Ieșire din țară cu copil

Bună ziua.
Am și eu o problema și sper să mă puteți ajuta cu un sfat.
Momentan sunt însărcinată, după o relație de 2 ani, urmând să nasc în decembrie.
Sunt necăsătorita, tatăl știe de copil însă nu știe dacă vrea sau nu copilul, el acum știe doar că nu vrea să mai fim împreună. Eu vreau să plec în uk foarte curând și voi naște acolo. Vreau să pun copilul pe numele meu. Nu am nevoie de ajutorul lui cu absolut nimic.
Dacă peste un an sau doi voi veni cu bebe în vacanță ce aș putea face ca tatăl copilului să nu mă poată opri să ies cu copilul din țară?
Am înțeles că el poate cere test de paternitate și apoi să nu îmi semneze procura.
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2022
Coriko, utilizator
Cel mai recent răspuns: Yarina1003 , utilizator 22:57, 26 Mai 2022
Buna ziua,

Certificatul de nastere va fi transcris, in fata autoritatilor din ROMANIA.

Daca minorul va fi recunoscut, tatal va fi mentionat atat in certificatul de nastere emis de catre autoritatile din MAREA BRITANIE, cat si in certificatul de nastere romanesc.

Ulterior, pentru a putea parasi tara, este necesar acordul de vointa al fostului concubin.

Daca, insa, acesta nu se ocupa de cresterea si educarea minorului, o perioada determinata, puteti solicita exercitarea autoritatii exclusive, de catre dvs, iar parasirea tarii se realizeaza in baza hotararii judecatoresti.

In cazul autoritatii comune, instanta de judecata poate suplini acordul de vointa al fostului concubin, pentru a calatori in diverse state, pe o perioada maximala de 3 ani.

Totodata, instanta de judecata poate suplini acordul de vointa al acestuia si in vederea emiterii pasaportului minorului.

Va puteti adresa instantelor de judecata din ROMANIA, daca domiciliati in ROMANIA.

Daca aveti resedinta in MAREA BRITANIE, veti demara litigiul in acel stat.


in cazul in care in justitia din UK nu exista aceasta procedura, respectiv sa suplineasca acordul tatalui pentru dreptul la calatorie ce se poate face? Sunt in aceasta situatie si deja cred ca nu o sa mai rezolv vreodata aceasta problema
Nimic nu se poate face.
Și nici nu contează.
Ca sa ieșiți din UK nu aveți nevoie de acordul tatălui.
Iar la ieșirea din România puteți obține suplinire acordului, pe cale judecătorească.
M am gândit la aceasta soluție doar ca, după cât am tras pentru recunoașterea unei sentințe din UK în România care a durat 2 ani sincer îmi este frica sa nu cumva sa vin și sa dureze foarte mult aceasta suplinire și sa pun copilul în situația de a lipsi de la scoala.. se pare ca în România mori cu dreptatea în mana . Si în legile din România nicăieri nu am vazut cum este pedepsit părintele care nu respecta drepturile copilului.

raluk0207 a scris:

Nimic nu se poate face.
Și nici nu contează.
Ca sa ieșiți din UK nu aveți nevoie de acordul tatălui.
Iar la ieșirea din România puteți obține suplinire acordului, pe cale judecătorească.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.eu si tatăl copilului meu nu suntem căsătoriți,avem un copil impreuna dar el nu a mai venit de 1 an Utilizator2828 Utilizator2828 Am un copil in varsta de 2 ani si 2 luni. Cand eram însărcinată în 4 luni am decis ca este mai bine să ma despart de tatal copilului meu in schimb am ... (vezi toată discuția)
Custodie copil cris095 cris095 am un copil de 3 luni nascut in germania. in prezent suntem tot in germania locuind cu tatal copilului (român). suntem necasatoriti. tatăl este violent, ... (vezi toată discuția)
Custodie Ramonaghita Ramonaghita Dacă sunt divortata si am custodia copilului dar cu autoritate comună mă pot stabili in altă țară cu acesta dacă tatăl nu este de acord ? (vezi toată discuția)