avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumparare teren cu avans printr-un act de mana
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumparare teren cu avans printr-un act de mana

Buna ziua,

As dori sa cumpar o parcela de teren extravilan.
Vanzatorul urmeaza sa parceleze un teren mai mare, din care eu as dori sa cumpar o parcela, deci mai dureaza pana rezolva actele necesare vanzarii.
Intre timp el spune sa facem un act de mana prin care sa notam o "simulare de dezmembrare" pentru a putea identifica parcela in cauza si sa primeasca un avans prin care este sigur (si el si eu) ca se va mentine intelegerea.

In caz ca vanzatorul renunta la intelegere si eu pierd banii, are vreo valoare actul de mana, facut intre vanzator si cumparator in casa la mine (deci nu e niciun notar implicat pana la vanzarea efectiva)?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:24, 10 Iunie 2019
Bună seara.
Pentru a fi sigur de îndeplinirea obligațiilor vânzătorului și, eventual, de recuperare a avansului (dacă imposibilitatea vânzării este din partea vânzătorului), vă sfătuiesc să evitați întocmirea unui astfel de înscris. Mergeți la notar și încheiați un antecontract de vânzare-cumpărare sau în fața unui avocat, pentru a încheia un act cu dată certă, fiindcă altfel veți pierde timp, bani și nervi în fața instanței, încercând a vă recupera banii și nici asta nu ar fi sigur că s-ar întâmpla.
Practica aceasta este una învechită, dar se întâlnește des (în zilele noastre), în rândul „țepelor” cu proprietăți.
Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius,
Buna seara,
E de preferat sa incheiati actul prin NOTAR!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire teren aferent constructie toderiuc.nadia toderiuc.nadia casa cumparata in 1983, prin contract de vanzare-cumarare. terenul aferent constructiei de 250 mp trecut in proprietatea statului. Nu am facut cerere de ... (vezi toată discuția)
Imputernicire persoana bolnava Bulinutza1 Bulinutza1 Buna ziua,revin la Dvs.cu o intrebare pe care am mai pus-o acum cateva luni,intre timp mai schimbandu-se lucrurile.Asadar, socrul meu a suferit un AVC.La ora ... (vezi toată discuția)
Promisiune vanzare cumparare - recuperare avans Alice..C Alice..C Buna seara, In iunie 2021 am incheiat o promisiune bilaterala de vânzare-cumpărare pentru un apartament intr-un bloc nou in constructie. Incheierea in ... (vezi toată discuția)