As dori sa cumpar o parcela de teren extravilan.
Vanzatorul urmeaza sa parceleze un teren mai mare, din care eu as dori sa cumpar o parcela, deci mai dureaza pana rezolva actele necesare vanzarii.
Intre timp el spune sa facem un act de mana prin care sa notam o "simulare de dezmembrare" pentru a putea identifica parcela in cauza si sa primeasca un avans prin care este sigur (si el si eu) ca se va mentine intelegerea.
In caz ca vanzatorul renunta la intelegere si eu pierd banii, are vreo valoare actul de mana, facut intre vanzator si cumparator in casa la mine (deci nu e niciun notar implicat pana la vanzarea efectiva)?
Bună seara.
Pentru a fi sigur de îndeplinirea obligațiilor vânzătorului și, eventual, de recuperare a avansului (dacă imposibilitatea vânzării este din partea vânzătorului), vă sfătuiesc să evitați întocmirea unui astfel de înscris. Mergeți la notar și încheiați un antecontract de vânzare-cumpărare sau în fața unui avocat, pentru a încheia un act cu dată certă, fiindcă altfel veți pierde timp, bani și nervi în fața instanței, încercând a vă recupera banii și nici asta nu ar fi sigur că s-ar întâmpla.
Practica aceasta este una învechită, dar se întâlnește des (în zilele noastre), în rândul „țepelor” cu proprietăți.
Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius,