avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imputernicire persoana bolnava
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imputernicire persoana bolnava

Buna ziua,revin la Dvs.cu o intrebare pe care am mai pus-o acum cateva luni,intre timp mai schimbandu-se lucrurile.Asadar, socrul meu a suferit un AVC.La ora actuala,dupa multa munca si recuperare,desi este mai bine,tot nu poate vorbi,raspunde doar cu da sau nu, si nu poate semna nici un act.Copiii impreuna cu sotia doresc sa vanda un teren, avem si acordul lui,mintea nu i-a fost afectata,doar ca nu poate vorbi dar intelege tot ce i se spune.Am epuizat toate caile posibile,respectiv notar,IML,nu ne ajuta, ultima sansa e instanta.Am citit despre curatela,punere sub interdictie,tutela,Care din aceste variante ne ajuta?La tutela citisem o postare mai veche cum ca,chiar daca ar fi numit un tutore acesta nu poate vinde bunurile fara acordul instantei de tutela,lucru care nu ne avantajeaza.Nu ne intereseaza strict doar pentru vanzarea terenului,mai sunt si alte lucruri care trebuiesc rezolvate.Mentionez ca terenul este detinut impreuna cu unchiul copiilor,acesta din urma dandu-si acordul pentru vanzare.In speranta ca m-am facut inteleasa,poate ma puteti indruma pe ce cale sa o apucam sa rezolvam cat mai urgent situatia,banii fiindu-ne necesari pentru continuare recuperarii lui care este extrem de costisitoare.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Bulinutza1 , utilizator 14:49, 7 Iunie 2019
Bună ziua.
Puteți formula o acțiune de instituire a curatelei speciale, solicitând instanței instituirea acestei măsuri doar pentru acest act juridic (vânzarea imobilului respectiv) și desemnarea unui curator special care să îl reprezinte în faza vânzării. Ulterior, cu hotărârea instanței și actele de proprietate, puteți merge la notar, pentru vânzare. Până la momentul obținerii hotărârii, puteți, eventual, să încheiați un Antecontract cu inserarea clauzei privind vânzarea bunului și dobândirea dreptului de proprietate după obținerea hotărârii instanței.
Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius.
Multumesc frumos pentru raspuns.Imi puteti spune va rog cat dureaza de obicei acest proces si obtinerea hotararii?Curatorul special poate fi un membru al familiei?
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2019
Bulinutza1, utilizator
Depinde, de mai mulți factori. În esență, procedura este una urgentă și ar trebui să aibă o durată mai scurtă, însă de la 01.07-31.08 este vacanța judecătorească, motiv pentru care tind să cred că soluționarea dosarului (dacă ar fi să depuneți cererea până la 20.06) ar putea avea loc în septembrie (cu slabe șanse, poate în august). Este chiar indicat ca acest curator special să vină din cadrul familiei. Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numire curator special aceasi persoana ca si viitorul tutore PaulSan PaulSan Am inceput o procedura de punere sub interdictie si numire tutore, in cazul mamai mele, diagnosticata cu alzhaimer, cu certificat de handicap grav, ... (vezi toată discuția)
Instituire curatela persoana adulta cu handicap psihic jewelled jewelled In urma decesului mamei noastre, sora mea suferinda de schizofrenie nu se poate descurca singura, astfel incat necesita un curator care sa-i reprezinte ... (vezi toată discuția)
Reconstituire teren aferent constructie toderiuc.nadia toderiuc.nadia casa cumparata in 1983, prin contract de vanzare-cumarare. terenul aferent constructiei de 250 mp trecut in proprietatea statului. Nu am facut cerere de ... (vezi toată discuția)