avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... NM de aplicare a Legii SSM L319/2006 (HG 1425/2006)
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

NM de aplicare a Legii SSM L319/2006 (HG 1425/2006)

Buna ziua,

Norma Metodologica de aplicare a Legii SSM nr. 319/2006 (HG 1425/2006 actualizata inclusiv cu HG 955/2010 si HG 1242/2011) cu toate cele 22 de anexe intra si in atributia responsabilului SSM ? Sau acest NM e strict pentru cei care vor sa se abiliteze ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 09:22, 11 Iunie 2019
Cititi cu atentie actul normatic si veti gasi la pct.15 activitatile din domeniul ssm care se desfasoara, iar in continuare se detaliaza cum se desfasoara aceste activitati.
In fisa postului, angajatorul are obligatia sa mentioneze activitatile din domeniul ssm pe care lucratorul desemnat le va efectua.
-art. 20 (1) Desemnarea nominala a lucratorului/ lucratorilor pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si protectie se face prin decizie scrisa a angajatorului.
(2) Angajatorul va desemna lucratorul numai din randul lucratorilor cu care are incheiat contract individual de munca cu norma intreaga.
(3) Angajatorul va consemna in fisa postului activitatile de prevenire si protectie pe care lucratorul desemnat are capacitatea, timpul necesar si mijloacele adecvate sa le efectueze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrator desemnat suciu_diana suciu_diana Buna ziua, lucratorul desemnat trebuie sa fie angajat in compania respectiva cu contract de munca? Sau acesta poate sa isi indeplineasca atributia ... (vezi toată discuția)
Ld ssm doar prin fisa postului si decizie flori9 flori9 Buna ziua, din experienta dvs., inspectorii ITM accepta ca lucrator desemnat SSM, un angajat cu o alta functie, dar in fisa postului sa-i fie trecute si ... (vezi toată discuția)
Managerul de transport poate avea si atributii de ssm si psi? claudiola claudiola Buna ziua, O firma are un singur salariat cu 2 ore pe zi in functia de manager transport. Poate acesta (salariatul) sa aiba si atributii de ssm si psi in ... (vezi toată discuția)