avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PLATA COMPENSATORIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PLATA COMPENSATORIE

Un salariat al carui contract de munca se desface cu art 65 ca urmare a desfiintarii postului din cauza reducerii activitatii, e obligatoriu sa beneficieze plati compensatorii?
In baza carui document?

Mersi
Cel mai recent răspuns: ContSters76351 , utilizator 17:32, 25 Noiembrie 2009
ESte obligatoriu sa i se se plateasca minim un salariu brut.conform Contractului Colectiv de Munca Unic la nivel national pe 2007-2010. In cazul in care societatea angajatoare are contract colectiv de munca la nivel de unitate si are stipulate mai multe salarii..se aplica acesta. In caz contrar se aplica prevederile CCM unic la nivel national.
Daca nu vi se plateste ..puteti face sesizare la ITM.
Art. 78 CCMUNN- (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 65 ContSters75393 ContSters75393 Va rog sa-mi spuneti si mie daca unui angajat i se desface contractul de munca in baza art 65 beneficiaza de salarii compensatorii si in ce consta salariile ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii larisa_ larisa_ Incepand cu data de 17.09.2010, contractul meu de munca a incetat conform art 65 alin 1 din codul muncii. Din cauza reducerii activitatii mi-a fost desfiintat ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu in caz de concediere? georgeta58 georgeta58 Daca firma nu are CCM pe unitate si a dispus incetarea CIM din motive ce nu tin de persoana angajatului - concediere, in acest caz conform CCM la nivel ... (vezi toată discuția)