avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am depus o cerere la asociație, iar pentru a mi se ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am depus o cerere la asociație, iar pentru a mi se răspunde au angajat un avocat. Ulterior onorariul acestuia a fost trecut doar în dreptul meu pe lista de plată, este legal cum au procedat?

Buna ziua, am o mica nelamurire si anume am depus o cerere catre administratorul asociatiei de proprietari, iar administratorul a contactat un avocat prin care mi-a formulat un raspuns la cererea depusa, fara a ma informa inainte ca este necesara consultarea unui avocat pentru a fi formulat acest raspuns si nici de costul acestuia. Ulterior costul acestui avocat mi-a fost imputat mie in totalitate la plata, evidentiat in lista de plata a lunii urmatoare, la cheltuieli pe beneficiari. Este legal cum a procedat? Nu trebuia mai intai sa ma informeze in scris ca trebuie sa apeleze la un avocat si de costul acestuia?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
buna ziua,
Contestati lista de plata la presedinte si cereti administratorului baza legala pentru a face asta.
Tinand cont ca prima cerere a fost formulata catre Administrator si tot el a gestionat obtinerea acestui raspuns, nu ar trebui formulata tot catre el o noua cerere prin care sa mi se precizeze in scris ce reprezinta suma de ... lei afisata pe lista de plata a lunii ...... anul .... pentru ap. ..... si din ce este compusa acesta, precum si baza legala de calcul a acestei sume impreuna cu documentele justificative.
Lasati frictiunile cu administratorul ca nu va duc nicaieri, cautati raspuns legal, la presedinte.
Ideea e ca el are, in calitate de administrator, anumite obligatii, dar si beneficii 9salariul este unul dintre ele).
Daca dvs. ati intrebat ceva ce tine strict de atributiile lui atunci el ar fi trebuit sa va raspunda.
Obligatiile si beneficiile administratorului le gasiti in legea 196/2018.
Daca nu a stiut raspunsul si a apelat la avocat este strict problema lui.
Discutati cu presedintele si vedeti ce se poate face, dar nu acceptati plata.
Cererea initiala a fost facuta pentru recalcularea debitului restant prin scaderea sumelor prescrise, conform art. 2517 NCC. Ulterior am achitat in totalitate debitul restant pana la zi. Dupa ce am achitat am observat pe lista de plata si aceasta suma, iar cand am intrebat ce reprezinta mi-a spus ca este costul pentru raspunsul avocatului. Pentru acesta suma trebuia sa se taie chitanta separata?
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2019
andreicsm, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestare lista intretinere FLORINA1979 FLORINA1979 Buna ziua, la blocul nostru sunt niste probleme , fostul administrator s-a autopropus presedinte ,a format un CE cu cativa acoliti din bloc ,fara stirea ... (vezi toată discuția)
Somatie recuperare sume restante intretinere khostea khostea Buna ziua. Va rog sa ma ajutati. Am primit o somatie pt recuperarea sumelor restante la intretinere. Eu muncesc de dimineata pana seara si nu prea ajung la ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sunt administrator imobile si am urmatoarea situatie ... Fireball Fireball Buna seara, Sunt administrator imobile si am urmatoarea situatie : am fost instiintat telefonic la inceput de martie 2023, de un inspector din cadrul ... (vezi toată discuția)