avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am depus o cerere la asociație, iar pentru a mi se ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am depus o cerere la asociație, iar pentru a mi se răspunde au angajat un avocat. Ulterior onorariul acestuia a fost trecut doar în dreptul meu pe lista de plată, este legal cum au procedat?

Buna ziua, am o mica nelamurire si anume am depus o cerere catre administratorul asociatiei de proprietari, iar administratorul a contactat un avocat prin care mi-a formulat un raspuns la cererea depusa, fara a ma informa inainte ca este necesara consultarea unui avocat pentru a fi formulat acest raspuns si nici de costul acestuia. Ulterior costul acestui avocat mi-a fost imputat mie in totalitate la plata, evidentiat in lista de plata a lunii urmatoare, la cheltuieli pe beneficiari. Este legal cum a procedat? Nu trebuia mai intai sa ma informeze in scris ca trebuie sa apeleze la un avocat si de costul acestuia?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Puteți clarifica stimată doamnă?
În opinia mea se cam contrazic afirmațiile dvs.
Puteți cere consultanță juridică pentru sora dvs. fără să-și dea acordul, (sora), apoi s-o lăsați să plătească? Ba chiar să-i impuneți să plătească?
Că despre asta e vorba aici.
Sigur, dvs. puteți cere consultanță pentru oricine și o puteți plăti, dar dvs. ați cerut-o și dvs. ați plătit-o.
Vă mai întreb ceva. Dacă eu vin la dvs. și vă cer consultanță juridică pentru tata și vă promit solemn, (jur și pe roșu), că tata o va plăti, dumneavoastră îmi dați consultanță?
Eu asta am înțeles din întrebarea pusă de inițiator. El a adresat o cerere asociației, aceasta, fără să-l întrebe dacă e de acord a consultat un avocat, apoi i-a impus omului prin lista de plată să plătească pentru ceva ce nu a cerut și nu a beneficiat!
Vi se pare corect și legal?
De aceea rămân la opinia mea...
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
eugenoctavian1968, utilizator
revin...serviciile avocatului,sau alte servicii plătite sunt achitate de toti proprietarii daca au fost de acord in Ad. Gen. În caz contrar plateste doar cel ce a abuzat.
In cazul de fată,s-a procedat incorect,adm trebuia sa trimita cererea presedintelui asociatiei,iar acesta cunoscând legea i ar fi comunicat articolul din lege,făra ajutorul unui avocat.
Prin acest procedeu,conducerea asociatiei santajează proprietarii punandu i sa plateasca sume fabuloase,pt asi pierde curajul de a mai incerca să și rezolve problemele.
Un caz similar este si faptul că atunci cănd vrei copii dupa documente,desi sunt centre unde copia unei foi este de 0,10 lei,presedintele se adreseaza unor centre la care copia se apropie de 1,50 lei,astfel rezultand o sumă foarte mare ,pt care te lasi pagubaș. Deși la judecatorie,tribunal poti face fotocopii,la asociatii nu ti da voie,desi aici toti sunt egali.
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
m1205, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare lista intretinere FLORINA1979 FLORINA1979 Buna ziua, la blocul nostru sunt niste probleme , fostul administrator s-a autopropus presedinte ,a format un CE cu cativa acoliti din bloc ,fara stirea ... (vezi toată discuția)
Somatie recuperare sume restante intretinere khostea khostea Buna ziua. Va rog sa ma ajutati. Am primit o somatie pt recuperarea sumelor restante la intretinere. Eu muncesc de dimineata pana seara si nu prea ajung la ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sunt administrator imobile si am urmatoarea situatie ... Fireball Fireball Buna seara, Sunt administrator imobile si am urmatoarea situatie : am fost instiintat telefonic la inceput de martie 2023, de un inspector din cadrul ... (vezi toată discuția)