avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Instruirea la angajare a minorilor
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Instruirea la angajare a minorilor

Care este durata instruirii la angajare la PSI a minorilor cu varsta intre 16-18 ani (timp de lucru 6 ore/zi), avand in vedere ca la PSI durata instruirii la angajare este de minim 8 ore.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:54, 11 Iunie 2019
Din ce cunosc...nu s-a schimbat legislatia asa ca...ramane tot de 8 ore- dar se va face pe parcursul mai multor zile ( cel putin 3 cu tot cu instruirea in domeniul SSM)
Eu as merge pe varianta:
Luni-Instruire introductiv generala- IIG si instruirea la locul de munca-ILM, in domeniul SSM- Aceste doua instruiri pot avea durata, dpdv legal, de minim 1 ora- acum depinde ce durata ati stabilit dvs. ( angajatorul), prin decizie. Sa presupunem ca ati respectat cerinta legala si ati stabulit durata fiecarei instruiri la o ora.
La sfarsitul celor doua instruiri as incepe instruirea introductiv generala PSI- durata 4 ore
Marti- continuare 4 ore IIG PSI si incepere instruire PSI la locul de munca- 2 ore
Miercuri as termina instruirea PSI la locul ce munca si as da "Admis la lucru" pentru ambele domenii- PSI si SSM.
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2019
Ionut.ion, utilizator
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
O precizare legala: instruirea introductiv generala psi-su are durata de 8 ore, iar instruirea psi-su specifica locului de munca are durata tot de 8 ore (altele decat cele de la instruirea introductiv generala).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instruiri iig si ilm de ssm si su 10188 10188 Buna ziua, La instruirea de SSM, avem decizie pentru IIG de 2 ore si 2 ore pentru ILM. Cand ar trebui facuta instruirea de SU de IIG si ILM de cate 8 ore, ... (vezi toată discuția)
Angajat cu 1 ora/zi Daniel.R Daniel.R Angajat cu 1 ora/zi Din punct de vedere al instruirii ssm/su.Precizez ca instruirea ssm la nivel de companie este conform programului de instruire ssm/su este ... (vezi toată discuția)
Completare fișe ssm, psi legissmsu legissmsu Buna seara, data admiterii la lucru in fisa SSM coincide cu cea din Fisa de PSI sau este ultima data de la ILM -ul din fisa SSM? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)