avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Instruire angajat 2 ore
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Instruire angajat 2 ore

Buna ziua,

Au mai fost discutii pe tema asta, dar fara o concluzie clara.
Intrebarea este daca IIG si ILM pt. o persoana angajata cu 2 ore se face 4+4 zile pentru SSN si 4+4zile pentru SU sau durata de 8 ore poate fi modificata in acest caz?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:38, 11 Februarie 2020
Buna ziua,
Potrivit H.G. 1425/2006, Art. 80^1
Durata instruirii lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă, pentru fiecare dintre cele 3 faze prevăzute la art. 77 și pentru instruirea periodică efectuată suplimentar celei programate prevăzută la art. 98, nu va fi mai mică de 1 oră și se stabilește prin programul de instruire-testare elaborat la nivelul întreprinderii și/sau unității potrivit prevederilor art. 15 alin. (1) pct. 8, datat și aprobat de către angajator.
Sa inteleg ca la capitolul SSM a fost reglementata, dar la SU nu?
Nu am gasit nicio informatie pe partea de PSI-SU cum ca s-a modificat legea, ordinul de ministru...
Legat de instruirea ssm, normele specifica obligatia de instruire de minim 1 ora pentru fiecare din formele de instruire fara a interzice stabilirea unei alte perioade de instrire, chiar specificand ca de fapt este la latitudinea angajatorului sa stabileasca aceasta perioada.
Angajatorii responsabili vor analiza cu atentie materialul cu riscuri profesionale identificate si evaluatela locurile de munca si prin programul anual de instruire vor nominaliza ca timp afectat, perioadele de instruire. In lege nu exista o interdictie in sensul ca angajatorul sa stabileasca timpul de instruire diferit pentru locuri de munca.
In legislatia psi-su perioadele de instruire pentru fiecare forma de instruire sunt mentionate ca fiind de 8 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instruiri iig si ilm de ssm si su 10188 10188 Buna ziua, La instruirea de SSM, avem decizie pentru IIG de 2 ore si 2 ore pentru ILM. Cand ar trebui facuta instruirea de SU de IIG si ILM de cate 8 ore, ... (vezi toată discuția)
Instruirea la angajare a minorilor Dorisz Dorisz Care este durata instruirii la angajare la PSI a minorilor cu varsta intre 16-18 ani (timp de lucru 6 ore/zi), avand in vedere ca la PSI durata instruirii la ... (vezi toată discuția)
Completare fișe ssm, psi legissmsu legissmsu Buna seara, data admiterii la lucru in fisa SSM coincide cu cea din Fisa de PSI sau este ultima data de la ILM -ul din fisa SSM? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)