avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmembrare teren in doua loturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrare teren in doua loturi

Buna ziua!Am moștenit un teren eu și sora mea!Sora mea nu vrea sa facă act de proprietate,nimic!A trebuit sa fac cadastru la tot terenul,și apoi la lotul pe care îl vreau(ea este de acord)!Deci terenul este împărțit in doua loturi!Notarul mi-a spus acum cu ce acte trebuie sa venim pentru a face actele pana la final!Intrebarile mele ar fi:Trebuie certificat de urbanism dacă e împărțit in doar doua loturi?Trebuie ca sora mea sa își facă și ea cadastru pe celălalt lot pe care și l a ales?O sa ma încurce sa devin proprietar pe jumatea mea dacă ea nu vrea sa își facă cadastru?Va mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2019
Adelina2017, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adelina2017 , utilizator 21:02, 11 Iunie 2019
Da, trebuie certificat de urbanism.
Da, va încurca. Fără documentație cadastrala pentru ambele loturi nu puteti face dezmembrarea și nici partajul.
Certificatul de urbanism nu este necesar dacă se împarte terenul in mai mult de doua loturi?Sau in caz de construirea unui imobil?
Nu. Este necesar la încheierea oricărui act de dezmembrare.
Am înțeles cu urbanismul,mulțumesc!Ea nu vrea sa își facă cadastrul(pe întreg teren tot eu am plătit tot și nu vrea nici sa mi plătească ceva înapoi,jumătate,totul pana la bani,gen)!Cum as putea proceda mai departe?E de acord cu orice împărțeala,dar nu vrea sa scoată nici un leu din buzunar!Eu nu vreau sa plătesc și cadastrul la lotul ei!Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru vanzare parcela teren Margareta72 Margareta72 Vreau sa vand o parcela din terenul pe care il detin, si stiu ca trebuie sa se intocmeasca un cadastru care sa evidentieze cele doua parcele rezultate. Am ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei parcele dintr-un teren gili_cristian@yahoo.com gili_cristian@yahoo.com Am un teren si as dori sa vand jumatate din el. Ce trebuie sa fac pentru parcelare si care sunt costurile aproximative. (vezi toată discuția)
Dezmembrare sau iesire din indiviziune? vida vida Buna ziua, Detinem in coproprietate un teren intravilan ( D 24 m) pe care dorim sa-l dezmembram in 2 loturi egale ca sa stim fiecare partea ce ii ... (vezi toată discuția)