avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incalcarea proprietatii private
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incalcarea proprietatii private

doresc o lamurire. Am o casa particulara in oras la noi, deocamdata nu locuieste nimeni acolo dar mergem zilnic ca am un caine acolo. Azi ne-a anuntat vecinul ca saptamana trecuta ne-au cautat cei de la politie cum ca au prins un infractor ce a intrat la mine in curte. Cred ca a facut ceva si la caine de a reusit sa fure din curte de la mine(este o masina la mine in curte ce nu e a noastra si s-a furat din aceea masina).
Doresc sa stiu ce pot face daca pot cere ceva daune de la infractor sau altceva. Ce pot face sa nu incalc nici legea si sa nu trec nici peste lege.
Mentionez ca, cainele meu este un caine de rasa ciobanesc carpatin inregistrat la politie ca un caine de protectie si paza. Cam de 3 luni cainele a devenit cam fricos de cum vede pe orisicine. De fapt cainele meu este foarte agresiv si nu paote intra nimeni in curte daca nu e cineva din familie acolo sa asculte.

Va multumesc mult
Astept raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 18:34, 25 Noiembrie 2009
Hotul a fost prins saptamana trecuta? in acest caz , puteti depune plangere impotriva lui, pentru violare de domiciliu, iar daca puteti dovedi si furtul , el va fi cercetat si pentru furt.
Totusi,. deoarece afirmati ca de trei luni cainele are probleme , iar furtul a fost comis acum o saptamana, nu pare sa fie vreo legatura intre una si cealalata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa scapam de oamenii care fura animalul de companie pentru recompensa?( sau din alt motiv) Simonsez Simonsez am un nou catel si am intrat in careva zi pe un forum de iubitori de animale sa vad una-alta despre ce-mi trebuie pentru companion. in fine... era acolo un ... (vezi toată discuția)
Muscatura caine alexc81 alexc81 Buna ziua, As avea o intrebare in legatura cu legislatia curenta privind animalele de companie: cainele meu (un ciobanesc carpatin) a muscat astazi din ... (vezi toată discuția)
Furt stupi de albine claudelmai82 claudelmai82 Buna ziua. Am avut 10 stupi cu albine in curte la o casa de la tara unde nu locuieste nimeni si mi-au fost furati fara sa se forteze portile care sunt ... (vezi toată discuția)