avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soția dorește să renunțe la dreptul la proprietate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soția dorește să renunțe la dreptul la proprietate asupra garsonierei pe care o avem împreună. Ce documente trebuie făcute?

Sotia dorește să renunțe la dreptul la proprietate de la garsoniera pe care o avem împreună. Ce documente trebuiesc făcute si cu aproximație cam cât ar costa???multumesc
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Bună ziua,

Renunțarea de care vorbiți va trebui făcută la notar în formă autentică. Soluția o alegeți împreun cu notarul, vânzare, donație.
Donație sau vânzare e simplu dar costa mult...alta formă legală de renunțare la o proprietate în favoarea soțului mai e?multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
a castigat la loto sau de ce vrea sa renunte la ce are ? Pleaca in lume, e pe moarte sau care e motivul ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce ziceți că vrea?
Mă îndoiesc că vrea ceea ce ați scris dvs. că ar vrea („să renunțe al dreptul de proprietate”)
Pentru că într-un asemenea caz, comuna, orașul sau municipiul, după caz, poate cere înscrierea dreptului de proprietate în folosul său.

Altfel spus, aveți grijă ce vă doriți.

Presupun că vreți să faceți un partaj.
Ideal ar fi să ne spuneți dvs. ce vreți, mai exact, și de ce vreți ceea ce vreți. Ca să nu încercăm noi să ghicim ce e în mintea cuvia - fiindcă aproape sigur n-o nimerim.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2019
romascanu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Explicatie clară de la a la z:

inaintea casatoriei eu aveam o garsoniera proprietatea mea ,bunul meu...dar pe numele mamei mele...am cumparato de la mama dupa ce mam casatorit si a fost si sotia trecuta in acte...sotia avand un copil din alta casatorie,acest copil fiind foarte rebel si risipitor...de teama ca acest copil sa nu ceară mostenirea mamei dupa decesul sotiei am convenit împreună cu sotia de comun acord sa facem un act prin care locuinta in care doar parintii mei si cu mine am investit sa ramana doar a mea dupa decesul sotiei...ce acte legale neatacabile imi recomandati sa fac?concluzie:casa e doar a mea si nu dorim nici eu si nici sotia ca acest copil sa beneficieze dupa decesul sotiei de mostenire pentru ca e un om risipitor iar partea sotiei din mostenire cuvenita copilului ei ar ajunge sa fie jucată la pacanele iar eu pe drumuri!!!
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Problema de succesiune Roberta75 Roberta75 Buna seara! Am o problema si va rog sa ma ajutati! Mama mea e foarte grav bolnava si doreste sa-mi lase mie apartamentul. Ea este singura proprietara dar eu ... (vezi toată discuția)
Uzufruct ContSters334938 ContSters334938 Sotia are un copil dintr-o casatorie anterioara,imobilul in care locuim,este al dansei.Suntem casatoriti de 4 ani.Daca,doamne fereste ,ar muri sotia,eu as ... (vezi toată discuția)
Va supun atenției următoarea speta: soțul a divorțat de soție ... gabibotea gabibotea Va supun atenției următoarea speta: Soțul a divorțat de soție cu care are un copil major. Împreună au un apartament. Nu s a făcut partajul. Copilul a ... (vezi toată discuția)