avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proba legala in caz de litigiu format contract ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proba legala in caz de litigiu format contract intermediere servicii

Buna ziua,

Societatea noastra are ca obiect de activitate intermedierea/broker de contracte de vanzare - cumparare cereale si oleaginoase.
In contracte sunt prezente 3 parti (furnizor, cumparator, broker).
Contractele se semneaza/stampileaza de toate cele 3 parti si se transmit pe e-mail.
Intrebarea mea este: in caz de litigiu, este suficient prezentarea exemplarului de contract semnat de toate partile, scanat?
Sau este obligatoriu sa detinem exemplar semnat de toate partile in original?
Asta presupanand costuri de curierat si un timp relativ foarte lung de obtinere a documentului.

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2019
alexandra.elena, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocatura Amza , Avocat 22:32, 13 Iunie 2019
Buna ziua, Acel contract ar fi un inscris pe suport informatic care, conform art. 284 NCPC, face deplina dovada intre parti, pana la proba contrara. Totusi, avand in vedere ca , in instanta copiile trebuie certificate conform cu originalul si originalul nu exista, acel contract poate fi asimilat ca un inceput de dovada scrisa si atunci trebuie coroborat cu alte mijloace de proba. Practica, din pacate, nu este unitara, Pentru a dovedi contractul se mai poate folosi, ca instrumentul probator al actului juridic, corespondența electronică, purtată între doi profesioniști sau chiar două persoane care nu au calitatea de profesioniști, prin care aceștia își stabilesc obligațiile contractuale si eventualele dovezi de plata sau de prestare a obligatiilor stabilite. Este foarte important ca si contractul semnat sa prevada conditiile si obligatiile foarte clar, binenteles. O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheierea contractelor de prestari servicii intre persoane juridice sub alta forma decat in original consultanta2015 consultanta2015 Buna ziua, Va rog sa ne sprijiniti daca se poate prin oferirea unor raspunsuri/clarificari pentru urmatoarea speta: Dorim sa stim daca se poate incheia ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. soțul meu a contractat un credit imobiliar asigurat ... claonita22 claonita22 Bună ziua. Soțul meu a contractat un credit imobiliar asigurat și cu polița de viață pt deces. Anul trecut a decedat. BCR asigurări a respins dosarul ... (vezi toată discuția)
Contracte comerciale Ovidiu04 Ovidiu04 Buna, As dori sa stiu daca un contract intre parti este valabil in cazul in care o parte il semneaza si stampileaza dupa care il scaneaza si il trimite ... (vezi toată discuția)