avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contracte comerciale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contracte comerciale

Buna,

As dori sa stiu daca un contract intre parti este valabil in cazul in care o parte il semneaza si stampileaza dupa care il scaneaza si il trimite catre cealalta parte contractanta prin e-mail ,cealalta parte scotandu-l la imprimanta il semneaza dupa care il scaneaza si il trimite prin e-mail scanat ?In cazul unui litigiu are forta probanta in instanta?Am auzit pareri diferite de la diferite persoane din mediul juridic.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 10:23, 21 Ianuarie 2013
Din punctul meu de vedere un astfel de document nu este un original iar daca este constestat si instanta pune in vedere reclamantului sa depuna documentul in original nu va avea ce depune. Contractul se incheie in atatea exemplare cate parti sunt si fiecare parte primeste un exemplar in original. Pentru semnat contractul in original se poate trimite si prin serviciul de posta dupa ce in prealabil a fost semnat asa cum ati precizat dumneavoastra.
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2013
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde găsesc mențiunea referitoare la obligativitatea deținerii în original a contractelor încheiate cu diverși furnizori? Alina Contabila Alina Contabila Va rog sa imi spuneti unde gasesc scris mentiunea referitoare la obligativitatea detinerii in original a contractelor incheiate cu diversi furnizori. Ma aflu ... (vezi toată discuția)
Proba legala in caz de litigiu format contract intermediere servicii alexandra.elena alexandra.elena Buna ziua, Societatea noastra are ca obiect de activitate intermedierea/broker de contracte de vanzare - cumparare cereale si oleaginoase. In contracte ... (vezi toată discuția)
Un contract semnat online are valoare juridică? MrFB MrFB Buna ziua! Am cativa parteneri din alte orase/tari.Daca as trimite contractele semnate si stampilate de mine pentru a fi semnate si de ei si sa oprim cate ... (vezi toată discuția)