avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cazare anulata, nu mi s-a returnat avansul
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cazare anulata, nu mi s-a returnat avansul

Buna ziua,

am facut o rezervare de 2 apartamente pentru 3 nopti de cazare, intrucat o parte din calatori s-au razgandit si urmeaza sa plece mai devreme cu 1 zi am sunat la cazare sa anulez cazarea pe o noapte la unul din apartamente. Mi s-a spus ca nu se poate fiindca trebuie sa stam obligatoriu 3 nopti si ca nu ocupa un apartament pt 2 nopti. Asa ca am spus ok...renuntam de tot la unul din apartamente. Moment in care proprietarul s-a enervat si mi-a spus ca nu mai am ce cauta la ei, ca nu mai am cazare la ei si ca imi da banii pe avans inapoi. Am sunat a 2-a zi sa intreb cand se va returna avansul pentru ca am nevoie de bani ca sa fac o alta rezervare si mi s-a spus ca dupa weekendul in care as fi avut rezervare se va face plata. Le-am cerut sa confirme pe mail (in scris) ca se va face plata si nu am mai primit nici un raspuns.
Ce pot face in aceasta situatie?

Mentionez ca plata avansului s-a facut in baza unei proforme dar nu am primit nici o factura apoi...
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2019
anamd1, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 08:47, 14 Iunie 2019
În caz extrem va trebui să va judecati.
Depinde ce clauze exista.
ok, multumesc pentru raspuns. Speram sa se rezolve totusi mai usor situatia. Weekendul viitor este weekendul in care ar fi trebuit sa am cazare la ei, am incercat sa mai vorbesc cu ei, dar refuza sa mai raspunda.
Plata pe baza proformei, mai ales daca s-a facut bancar, este OK. Nu era obligatoriu sa va emita factura de avans decat daca ati fi solicitat expres asa ceva.
In comertul online termenul de returnare a sumelor platite in caz de razgandire, retragere, etc., este 30 zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezervare hotel romania fara camere disponibile. thrares thrares Buna ziua. Am facut o rezervare pe booking la un hotel din Romania. Dupa cateva ore am fost contactat de proprietarul hotelului sa imi spuna sa anulez ... (vezi toată discuția)
Marire tarif cazare dupa plata avansului vlsound vlsound Buna ziua, Am rezervat azi telefonic o cazare la o pensiune. Am primit pe email factura proforma pt avans cu 50% din tariful agreat. In email e precizat ca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am plătit avans pentru un autoturism unui dealer ... CODRI 12 CODRI 12 Bună ziua! Am plătit avans de 2% din valoare pentru un autoturism unui dealer prin intermediul unei facturi proforme. Nu am ajuns încă sa semnez nici un ... (vezi toată discuția)