avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis

Buna ziua, daca am divorțat si am trecut inapoi pe numele meu am schimbat buletinul, dar permisul nu am cand, are ceva daca conduc cu celalalt nume in germania?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 16:48, 15 Iunie 2019
Credeți ca as putea să prezint la control permisul si pasaportul cu numele actual, împrumutat la căsătorie, pe care nu sunt inca forțată sa le schimb imediat după divorț.

Da, puteți, sunteți aceeași persoană. Nu sunt false niciunul. Faptul că nu v-ați schimbat încă numele e contravenție, nu infracțiune, și se sancționează cu amendă în România, nu în Germania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Aveti obligatia sa il schimbati, chiar daca mai e in termen.. Constituie contraventie faptul ca nu v-ati schimbat permisul. Nu stiu cat ar fi amenda in Germania.
Daca dvs locuiti acolo, va puteti schimba permisul cu unul nemtesc.

editat- daca aveti pasaport cu un nume si permis cu acelasi nume, puteti sa aratati pasaportul si nu buletinul la control.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2019
gi-jane2, moderator
Curios, speta cere informatii asupra consecintelor faptului de a conduce cu acte neconcordante in Germania.
Cunoscand reputatia romanilor in Europa faptul ca actele nu corespund ajunge pt a justifica nu o suspiciune, ci o suspiciune legitima din partea autoritatilor (pt cei care cunosc diferenta)!!!
Deci consecintele in Germania nu vor fi numai de ordin simpla contraventie, o amenda si te intorci pe Dambovita ca sa nu platesti!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2019
Demos, utilizator
Nu corespund cu ce? Cu identitatea utilizatoarei? E altă persoană, sau cum? Sau și-a pierdut dreptul de a conduce?
Și despre ce consecințe vorbiți, de unde ar putea ști autoritățile germane că are o astfel de obligație în țară?
În plus, cum ar putea-o ei sancționa pentru acest lucru? Sper că nu scrieți iar enormitatea cu închisoarea.

A nu se înțelege că o încurajez să nu-și schimbe și permisul, și pașaportul cu noul nume, însă din ce povestește e într-o situație în care deocamdată nu poate face acest lucru. Și domnule, a scris pe forum ca să fie ajutată, nu ca să i se umple capul cu scenarii apocaliptice pentru o amărâtă de contravenție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detinere 2 permise auto DanaSComan DanaSComan In 1991 o persoana a obtinut permis nemtesc in baza celui romanesc( a solicitat preschimbare) -la aceea data se afla in Germania solicitand azil politic. In ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala logdan logdan in data de 08.01 2011 am fost oprit intro localitate de un agent de politie pentru control si mi sa itocmit un proces verbal deoarece numaru locuintei de ... (vezi toată discuția)
Schimbare permis de conducere dupa casatorie si schimbare de dpmiciliu mernok82 mernok82 Imi puteti spune care sunt actele necesare pentru schimbarea permisului de conducere si a talonului, in urma schimbarii numelui si a domiciliului dupa ... (vezi toată discuția)