avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete vacanta invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete vacanta invatamant

Buna ziua, in anul 2019 am contractul de munca suspendat fiind in concediu crestere copil. Beneficiez in aceste conditii de tichete de vacanta? De la unitatea scolara unde am contractul de munca mi s-a spus ca nu intrucat nu am lucrata nicio zi in 2019. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:58, 13 Iunie 2019
Ordinul nr. 3956/2019 privind stabilirea modalitatii de acordare a voucherelor de vacanta pentru unitatile/institutiile de invatamant de stat
art.1
.....
(4) In cazul salariatului al carui contract individual de munca/raport de serviciu, la data acordarii voucherelor de vacanta, este suspendat sau a incetat, acesta poate beneficia de vouchere de vacanta numai daca, in termen de maximum 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, depune la unitate/institutie o cerere in acest sens, precum si dovada achitarii impozitului aferent prin virament bancar in contul unitatii/institutiei.

In Monitorul Oficial nr. 386 din 16.05.2019 a fost publicat Ordinul nr. 3956/2019 , astfel cele30 de zileexpira in data de 18.06.2019.
Exact acelasi articol din ordin l-am invocat si eu dar am fost refuzata pe motiv ca articolul 3 specifica "au avut activitate in anul 2019" ori eu sunt in concediu crestere copil din noiembrie 2018 si nici nu voi incepe activitatea in 2019

Cornel Vasile a scris:

Ordinul nr. 3956/2019 privind stabilirea modalitatii de acordare a voucherelor de vacanta pentru unitatile/institutiile de invatamant de stat
art.1
.....
(4) In cazul salariatului al carui contract individual de munca/raport de serviciu, la data acordarii voucherelor de vacanta, este suspendat sau a incetat, acesta poate beneficia de vouchere de vacanta numai daca, in termen de maximum 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, depune la unitate/institutie o cerere in acest sens, precum si dovada achitarii impozitului aferent prin virament bancar in contul unitatii/institutiei.

In Monitorul Oficial nr. 386 din 16.05.2019 a fost publicat Ordinul nr. 3956/2019 , astfel cele30 de zileexpira in data de 18.06.2019.

Art.3 prevede cu totul altceva ... sesizati MInisterul Educatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de vacanță Danielabalea Danielabalea Sunt o mamica aflata în concediu de creștere a copilului din nov 2016 pana la 1 sept 2018, loc de munca deținut în învățământ. Am dreptul la tichete ... (vezi toată discuția)
Voucher ccic Alexandra 2018 Alexandra 2018 Buna ziua! Din martie 2017 pana in septembrie 2018 sunt in ccic .Întrebarea mea este daca pot primi tichet de vacanta?Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Lucrez in invățământ,iar in momentul de fata sunt in concediu ... Roxana1212 Roxana1212 Lucrez in invățământ,iar in momentul de fata sunt in concediu de ingrijire copil pana la data de 1 martie 2023.Va rog frumos,daca puteti sa ma ajutati cu ... (vezi toată discuția)