avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ÎNTREBARE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ÎNTREBARE

Bună dimineața. Cum se poate aduce o modificare la Legea Asociații de propritari/ locatari și cine poate să ridice problema modificării ? Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2019
mioara țugui, utilizator
Cel mai recent răspuns: mioara țugui , utilizator 08:09, 24 Iunie 2019
Asociația este de proprietari...
Legile se modifică doar în Parlamentul României. E cale lungă, mult de citit și mult de scris.
Mulțumesc pentru răspuns.
Din păcate pentru noi, muritorii de rînd, legile se schimbă foarte greu în favoarea noastră, iar pentru „ei„ legile se schimbă imediat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu vă e cu supărare , ce anume vreți să modificați este posibil să găsiți susținători pe forum .
Mulțumesc pentru interesul acordat.

Locuiesc într-un bloc de garsoniere, (unde majoritatea sînt închiriate la tot felul de indivizi dubioși, drogați, etc.), la etajul 1.
Vecina de la etajul 2, de desupra mea, a închiriat garsoniera unui individ care mă terorizează cu muzica dată la maximum, nu știu ce fel de instalație are că urlă în tot cartierul, de la 5 dimineața pînă noaptea tîrziu 22.00, 23.00 de vibrează pereții și patul, iar dacă nu ascultă muzică, mută mobilierul de colo colo, se aud tot felul de zgomote mai ales noaptea, iar printe picături îmi mai trage și cîte o inundație la baie, de 2-3 ori pe lună. Cu atîta tortură am fost nevoită să chem poliția, dar a primit o amendă, iar el își vede de treabă in continuare.
Ce se poate face în cazul acesta ? PROPRIETARII NU POT FI SANCȚIONAȚI ȘI EI ?, poate așa ar fi mai atenți cui închiriază. Noi, vechiii locatari sîntem obligați să-i suportăm pe chiriași, iar proprietarii dorm bine mersi și nu-i deranjează nimeni și nimic la casele lor. E oare corect ???, cu ce am greșit noi cei care locuim aici ??????

Nu se poate adăuga un amendament la Legea Proprietății in care să fie SANCȚIONAȚI ATÎT PROPRIETARII CÎT ȘI CHIRIAȘII deoptrivă ??? Poate așa se va instaura liniștea celorlalți locatari.

În afară de faptul că sînt o persoană imobilizată la pat ( perfect lucidă, șchioapă dar nu tîmpită), m-am mai ”pricopsit” din caza acestor nenorociți (proprietar și chiriaș) și cu creșterea tensiunii la 19, cu o iritație a pielii pe fond nervos, unde sînt condamnată de soartă să fac ”arest” la domiciliu, fără să am vreo vină, pentru că nu pot ieși din casă să mă plimb, să plec unde văd cu ochii, trebuie să suport și nesimțirea altora.
Ba mai mult, am fost amenințată că-l va scoate pe chiriașul actual și-mi va aduce în locul lui niște țigani și atunci am să văd eu. Vă rog, ce se poate face, dar fără tribunal pentru că nu am nici bani, dar nici posibilitatea de-a merge și de-a mă juca de-a instanța ??????????? Toți (locatarii blocului ) se vaită pe la colțuri și sînt nemulțumiți, dar cum e românul, laș, nimeni nu ia nicio atitudine și așteaptă să le rezolve alții problemele. Am mai chemat încă o dată poliția, dar nici nu s-au deranjat să vină. În rest, ce să vă mai spun???, sînt în pragul disperări, nu știu cît timp voi mai putea suporta această tortură.
Vă mulțumesc încă odată.

Alte discuții în legătură

Întrebare mioara țugui mioara țugui Locuiesc într-un bloc de garsoniere, (unde majoritatea sînt închiriate la tot felul de indivizi dubioși, drogați, etc.), la etajul 1. Vecina de la etajul ... (vezi toată discuția)
Vecin reclamant si (cred) cu probleme psihice dricuciuca dricuciuca Buna Ziua, Am o garsoniera inchiriata. Sub garsoniera locuieste un domn pensionar reclamagiu. In urma cu cativa ani mi-a hartuit o chiriasa, facandu-i tot ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii andrei_emil andrei_emil Buna ziua, Am o problema cu vecinii de deasupra. Intre orele 22 si 08 (cand am nevoie de odihna) ei fac galagie: tropaie, vorbesc tare, muta mobila, ... (vezi toată discuția)