avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Subscriptia automata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Subscriptia automata

Buna ziua.As avea nevoie de o clarificare in legatura cu subscriptiile automate percepute de site-urile care functioneaza in acest fel. In primul rand vreau sa va povestesc o intamplare pe care am avut-o in urma cu cativa ani.Mi-am creeat un cont pe un anumit site, platind subscriptia pentru o luna, dupa care, din cauza ca nu am fost multumit de serviciile oferite am incetat sa mai platesc acea subscriptie, nu am anulat-o, pur si simplu nu am mai alimentat cu cash cardul cu care am fauct prima tranzactie.Ulterior dupa un an si jumatate am primit un e-mail prin care am fost somat de catre paypal cum ca acel client a deschis o disputa cu mine si trebuia sa le platesc suma datorata.Ce s-a intamplat practic a fost faptul ca ei au continuat sa imi factureze negativ subscriptia timp de 1 an de zile, pana in momentul in care am ajuns sa le datorez o suma aproximativa de 150 lire. Datorita faptului ca nu voiam sa am probleme am acceptat sa le platesc suma datorata desi cel putin din punct de vedere moral daca nu chiar si legal mi se pare o ilegalitate ce au facut ei. Ok, am trecut peste, am zis ca o sa fiu mai atent cu acest lucru.Luna trecuta am creeat un cont pe un alt site pe care am platit subscriptie timp de o luna de zile, am platit doar 1 luna, nu 1 an sau jumatate de an, strict o luna.A trecut acea luna si am uitat sa dau cancel la subscriptie, din nou fiind nemultumit de serviciile oferite. In acest moment de 2 zile incoace zilnic incearca sa imi ia banii pentru inca o luna de subscriptie, iar in contul meu de utilizator pe langa ca nu pot sa dau cancel sub nici o forma la acea subscriptie nici nu beneficiez de avantajele premium oferite de subscriptie.Practic ei mi-au facturat inca o luna, nu mi-au oferit serviciul premium, nu pot sa dau cancel la subscriptie, iar ei continua sa incerce sa imi ia din cont banii pe inca o luna. Le-am trimis un e-mail si astept un raspuns din partea lor, insa pana atunci doresc sa imi spuneti, daca se poate, cat de legale sunt aceste practici.Exista o lege care protejeaza consumatorul in aceste situatii? Din punctul meu de vedere acest lucru mi se pare o hotie pe fata, iar in primul caz pe care l-am prezentat mai sus, daca spre exemplu nu mai aveam sau nu mai foloseam acea adresa de e-mail puteam sa ajung sa imi factureze pe ani de zile si sa ma trezesc cu datorii de mii de euro. Astept un raspuns din partea dumneavoastra, pentru ca sunt chiar dispus sa ii actionez in instanta daca legile sunt in favoarea mea in acest caz.Multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Iulia Stan , utilizator 13:01, 27 Aprilie 2022
Nu inteleg motiv pentru care considerati a fi o ilegalitate. V-ati abonat la un site, platind in avans taxa aferenta primei luni - legal. Ati ajuns la concluzia ca respectiv site nu vi se potriveste si, prin urmare, nu mai doriti sa fiti abonat. Nu ati instiintat reprezentantii site-ul de decizia dvs si ati preferat sa nu mai alimentati cardul aferent contului. Prin urmare, in absenta unui raspuns negativ ferm din partea dvs, au considerat ca abonamentul ramane valabil, v-au facturat a doua luna in avans si au facut diligentele necesare pentru a lua taxa lunara de pe cardul dvs. Negansind fonduri suficiente, v-au blocat accesul la serviciul premium si nu va permite sa renuntati la acest serviciu pentru ca aveti datorii fata de ei. Din punctul meu de vedere, ii puteti actiona in instanta, dar nu veti avea succes. Mai mult ca sigur, in momentul cand ati contractat serviciul premium (abonamentul propriu-zis), ati bifat fara sa cititi faimoasa rubrica "sunt de acord cu termenii si conditiile contractuale", termeni si conditii care stipuleaza modul de facturare. In concluzie, nu va ramane decat sa achitati taxele lunare, astfel incat sa ajungeti la zi cu platile, iar apoi sa renuntati la serviciul propriu-zis. Sfatul meu este, ca pe viitor, sa va ingrijiti ca aveti datele de contact actualizate si sa instiintati cand doriti sa renuntati la un serviciul furnizat contra-cost.
Va multumesc pentru raspunsul oferit.Posibil ca acest lucru este specificat in termeni si conditii, recunosc nu am citit termenii si contitiile siteului insa tot nu mi se pare in regula sa platesti un produs o luna si sa fi automat taxat si urmatoarea luna, pentru ca tu nu ai dat cancel la o subscriptie generata de ei automat.Chiar si in cazul in care acest lucru este specificat in termeni si conditii sunt de parere ca sunt incalcate drepturile omului, consider ca am dreptul daca am platit 1 luna sa fiu taxat o luna si consider ca am ratiune astfel incat sa pot sa mai platesc o luna daca vreau sau daca nu vreau, acest lucru ar trebui sa fie tot dreptul meu, la utilitati daca nu platesi serviciile oferite esti automat privat de aceste servicii, de ce in alte cazuri se procedeaza altfel? Totusi as mai avea o intrebare? Care ar fi legile de care as putea sa le folosesc in apararea meu pentru un astfel de proces?
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2019
MsergiuA, utilizator
Se acord cu dvs. Revin la raspunsul anterior: aceste aspecte sunt detaliate in termenii si conditiile contractuale. De asemenea, contractele se incheie, de regula, in baza codului civil.
Abonamentul respectiv este flexibil, in sensul ca este platit lunar pana in momentul in care dvs cereti anularea acestuia. In cazul in care site-ul ar fi oferit doar subscriptii lunare, iar dvs ati fi dorit un abonament pe termen lung, ati fi renuntat la acel site dupa cateva luni, exasperat fiind de faptul ca este nevoie sa reinnoiti subscriptia lunar. Nu este practic.
Referitor la exemplul cu utilitatile, daca un client nu plateste factura la utilitati, acestea se opresc si se repornesc in momentul in care toate datoriile sunt stinse. Si aici vorbim de aceiasi practica.

Prin urmare, din punctul dvs de vedere si companiile de telefonie, televiziune, internet, care incheie contracte pe perioade de 2 ani, incalca, la randul lor, drepturile omului, pentru ca nu permit clientilor sa renunte la contract in perioada contractuala, fara a mai plati o taxa de reziliere?
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2019
alex_element, utilizator
site ul este construit prost, este inselaciune
da, nu specifica clar la ce te abonezi, nu primesti un email ca te-ai abonat recurent, nu primesti factura, nu au nr de tel si nu il dau nici pe mail dupa multe solicitari, au multe brese.
Intrebarea este, au posibilitatea legala sa apeleze la firme de recuperat creante? A ajuns cineva in situatia asta cu ei? S-a ajuns la tribunal? Din moment ce nu au datele din buletin, doar un nume si o adresa de email......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonament online abuziv pe site de matrimoniale Mihaisbd Mihaisbd Buna ziua! Am o mica problema. Am facut un cont pe un site asemanator celor de matrimoniale si am ales cont premium in valoare de 10 euro. Am incercat sa sterg ... (vezi toată discuția)
Pe 18-19.11.2020, am făcut un cont pe site-ul de dating academic ... Inna21 Inna21 Pe 18-19.11.2020, am făcut un cont pe site-ul de dating academic singles. Ulterior pe data de 19.11.2020 am cerut explicit închiderea contului. Plătisem ... (vezi toată discuția)
Abonament pe site de matrimoniale fără acordul meu. pot fi obligat să îl plătesc? claudiu_2014 claudiu_2014 buna ziua, pe scurt, am intrat pe un site de intalniri matrimoniale (fara continut sexual) , totul gratuit si frumos la prima vedere. dupa logare sa vezi ... (vezi toată discuția)