avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cardurile de salarii - si obligativitatea colaborarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cardurile de salarii - si obligativitatea colaborarii cu o anumita banca

Bine v-am gasit!
Am nevoie de putin ajutor si sper sa-l gasesc aici.
Cat de legala este obligarea angajatilor, de catre angajatori, de-a avea carduri de salarii doar la o anumita banca? Eu presupun ca nu este dar as avea nevoie de putin ajutor cu privire la modalitatile de convingere a angajatorului asupra acestui aspect.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 09:53, 26 Noiembrie 2009
Trebuie sa aveti in vedere insa ca operatiunile privind alimentarea cardurilor de salarii prin intermediul bancii la care unitatea are cont este mult mai rapida si mai ieftina. Pentru a vira in conturile deschise la alte banci unitatea ar trebui sa plateasca comisioane mai mari. In acest caz unitatea poate opri comisionul sau diferenta de comision de la dv. si sa va depuna salariile in conturile pe care le doriti. Este o problema minora care poate fi rezolvata cu intelegere. Si cred ca intelegerea trebuie sa fie din partea dvoastra.
Multumesc mult de raspuns dar sunt interesat doar din punct de vedere legal, daca o societate isi poate constrange angajatii la colaborarea cu o anumita banca!
Ati retinut bine, nu ii poate constrange. Dar am atras atentia ca angajatorul are obligatia de a va plati numai salariile nu si comisioanele. Daca are cont la o banca, comisionele pentru alimentarea cardurilor la acea banca sunt mult mai mici sau chiar zero.
Multumesc mult pentru raspuns, este ceea ce doream sa aflu.
Ce pot face pentru a determina angajatorul sa-mi vireze drepturile salariale in contul dorit de mine? Pasi de urmat, etc.
eu consider ca o societate poate "obliga" angajatii la utilizarea unei anume banci, fie prin contractul colectiv de munca, fie prin regulamentul intern.

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de codul muncii - plata salariului pe card Bogdan.C Bogdan.C Buna ziua, Firma la care lucrez s-a gandit de curand sa ne forteze sa ne facem carduri la banca unde are deschis contul si persoana juridica, in detrimentul ... (vezi toată discuția)
Reducerea fortata a veniturilor prin virarea salariului pe card papusa1408 papusa1408 Buna ziua! Lucrez de doi ani si jumatate la un angajator, care in tot acest timp nu a dorit sau intrunit conditiile pentru a negocia cu vreo banca eliberarea ... (vezi toată discuția)
Plata salariilor pe card ContSters244814 ContSters244814 as dori sa aflu parerea dumneavoastra referitor la conventiile incheiate de catre institutiile publice cu institutiile bancare privind virarea drepturilor ... (vezi toată discuția)