avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa unchi si matusa decedati de peste 10 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa unchi si matusa decedati de peste 10 ani

buna ziua, am vrea sa facem succesiune dupa unchiul si matusa decedati de peste 10 ani, nu s-a facut succesiunea pt ca un nepot a ocupat abuziv apartamentul si ii ameninta pe ceilalti mostenitori, si acestia nu au avut nici actele imobilului; a doua problema este ca matusa a avut o sora care a trait si a decedat in Ungaria, fara a avea informatii despre dansa.
intrebarile sunt : daca se mai poate face succesiunea dupa o perioada atat de mare, (s-a mai deschis actiune in justitie acum cativa ani dar nu s-a mai continuat din cauza ca nu aveam informatiile despre sora matusii),
si a doua, cum putem afla daca a avut mostenitori sora matusii din Ungaria, sau cum putem rezolva aceste puncte (pentru a afla daca ar mai fi si alti mostenitori in afara de cei care si-au prezentat deja dorinta de a se inscrie la masa succesorala, nu se poate da anunt la ziarele de mare circulatie in Romania si Ungaria ?), multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2019
da_na, utilizator
Cel mai recent răspuns: da_na , utilizator 16:48, 14 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Dezbaterea succesiunii se poate face ORICAND.
Doar acceptarea succesiunii se poate face intr-un termen determinat si, in cazul dumneavoastra, termenul este de 6 luni de la deces conform art. 700 vechiul cod civi.
Despre rude din Ungaria e bine sa incercati sa aflati fie de la autoritatile maghiare fie de la ambasada ungariei din Romania.
Angajati un avocat ca sa aveti cat mai multe sanse.
si in cazul nostru, ne fiind acceptata succesiunea in cele 6 luni, se mai poate face ceva?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un avocat va poate explica ca exista si acte de acceptare tacită,poate ati acceptat fără să știți sau poate va invata cum sa procedati.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Acceptarea este expresa sau tacita.
Prin aceia ca ati mai incercat de cateva ori sa dezbateti acea succesiune se poate considera ca ati acceptat tacit succesiunea.
va multumesc frumos pentru raspunsuri, atunci ramane problema cu sora matusii din Ungaria, si in cazul in care nu putem gasi date despre dansa, cum se poate continua procedura?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scuccesiune tanasieadriana tanasieadriana Buna seara,cum se procedeaza in cazul unei succesiuni?Care sunt conditiile?Mama mea mai are o sora,dar nu mai stim nimic de ea si vrem sa facem succesiunea ... (vezi toată discuția)
Certificat calitate mostenitor lumix88 lumix88 Buna seara, Va rog, daca se poate sa ma indrumati cu niste raspunsuri juridice: este vorba de un dosar ANPR care a fost inregistrat pe numele mamei mele, ... (vezi toată discuția)
Succesiune actiuni...cum procedez? psipsina psipsina Buna, Cine poate sa ma ajute in legatura cu procedura succesiunii... Este vorba despre sora bunicului care a decedat acum aproape 2 ani. Fiind handicapata ... (vezi toată discuția)