Am o probleme foarte grava la care as dori daca se poate un ajutor. Societatea mea, a fost declarata inactiva in anul 2006 ( mai precis in decembrie 2006) fara ca noi sa fim instiintati. Hotararea a fost publicata in monitorul oficial, dar pur si simplu nu l-am citit, ca multi altii de altfel. Nu am fost instiintati de inactivitatea firmei din 2006 pana anul acesta prin iulie cand am vrut sa depunem declaratiile lunare la finante,Pana in momentul respectiv am functionat, am depus toate documentele la timp, am fost controlati de finante, ITM, am platit si amenzi si taxe si impozite, nimeni nu ne-a semnalat ca ceva ar fi fost in neregula.
De asemeni pe site-ul mfinante.ro figuram firma activa si acum.
Am solicitat finantelor o motivatie pentru care am fost declarati inactivi, si ne-au trimis un proces verbal conform caruia s-a efectuat un control pe data de 26 - 27 .12.2006 la sediul decalarat si nu a gasit pe nimeni acolo. Procesul verbal fiind nesemnat de noi.
Intrebarea mea este: nu trebuia sa fim si noi instiintati de aceasta decizie de a declara firma inactiva, nu trebuia sa fim invitati la sediul finantelor macar prin posta, sa se puna la dosar o dovada ca firma nu functiona sau ca ne-am fi sustras controlului. Finantele n-ar fi trebuit sa caute sa ia legatura cu noi sa semnam acel proces verbal?
Procesul verbal a fost incheiat de reprezentantii finantelor pe data de 28.12.2006, dupa ce scriu ei ca pe data de 27-28.12.2006 au fost in control la sediul social al firmei( nu punctul de lucru)precum si la domiciliile administratorilor. De asemeni, mentioneaza o invitatie de a neprezenta la sediul finante transmisa pe data de 11.12.2006 dar pe care noi n-am primit-o. Nu trebuia aceasta invitatie sa fie transmisa cu confirmare de primire? Pentru ca noi n-am semnat nimic pentru simplul motiv ca n-am primit nimic. La alte invitatii ulterioare din 2008 ne-am dus la control.
De asemeni, reprezentantii ANAF sustin ca societatea nuu si-a depus declaratiile privind impozitele si taxele, dar societatea si-a demarat activitatea in octombrie 2006, si primele declaratii au fost depuse cumulat pe 3 luni la sfarsitul lunii ianuarie 2007, inceputul lunii februarie 2007.
A cere reactivarea firmei, nu este indicat intrucat noi in necunostinta de cauza am functionat pana in prezent.
Va rog ajutati-ma cu un alt mod de a solutiona aceasta problema cat mai urgent pentru ca au inceput controalele si finantele dat fiind ca de cand am aflat de situatie am inceput o corespondenta continua cu ei vor neaparat sa cer reactivarea societatii ceea ce nu pot face din motive lesne de inteles.
Va multuesc!
Cel mai recent răspuns:
CLAUDYA_OZ , utilizator
20:43, 25 Noiembrie 2009