avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua!
Vreau sa stiu, daca, in urma decesului tatalui meu, trebuie mers la notar pentru dezbaterea mostenirii (obtinerii certificatului de mostenitor), intre mine si mama mea, eu fiind unicul copil si ca atare si unicul mostenitor dupa moartea mamei mele?
Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Legal DA.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.
Succesiunea trebuie dezbătută oricum, indiferent ca sunteti singurul copil.
Multumesc!
Intreb aici, pentru a nu mai deschide un topic: parintii decedati iar eu sunt unicul mostenitor al unui apartament. Cat dureaza ,de regula, pana am actul de mostenire?

Va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde cat de rapid procurati actele necesare și cât de aglomerat este la biroul notarial respectiv.

Alte discuții în legătură

Taxe pe mostenire corinana corinana Buna ziua Trebuie sa-mi fac succesiunea dupa decesul tatalui meu si as vrea sa va intreb ce taxe se platesc la o succesiune. Bunurile ar fi un teren agricol, ... (vezi toată discuția)
Aproximativ cam cat costa onorariul unui notar in cazul deschiderii unei succesiuni? inafara de taxele judiciare. ContSters126583 ContSters126583 Aproximativ cam cat costa onorariul unui notar in cazul deschiderii unei succesiuni? in afara de taxele judiciare care se raporteaza la valoarea masei ... (vezi toată discuția)
Succesiune simplu important Cristian6982 Cristian6982 Buna ziua Se dezbate succesiunea, cea care a deschis succesiunea nu mai zice nimic, iar noi care stam in afara casei(masei succesorale) am facut declaratia ... (vezi toată discuția)