Buna ziua!
Vreau sa stiu, daca, in urma decesului tatalui meu, trebuie mers la notar pentru dezbaterea mostenirii (obtinerii certificatului de mostenitor), intre mine si mama mea, eu fiind unicul copil si ca atare si unicul mostenitor dupa moartea mamei mele?
Va multumesc!
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu, pentru ca veti avea nevoie de un certificat de atestare fiscala de la ANAF, privind datoriile defunctului, certificat care este solicitat de notar si se elibereaza cam in 2 saptamani.
Nici la frizerie nu va tunde pe loc.
Multumesc de raspuns, dar nu am fost niciodata la o frizerie si sa nu ma tunda pe loc.
In fine, intre timp am depus actele, am fost la ANAF si, curios, mi-a dat certificatul de atestare in 30 minute!
Mi s-a parut cam mare onorariul notarului raportat la valoarea imobilului, acesta fiind intr-un orasel.
Probabil pentru ca este orasul mic. In orasele mari, certificatele de atestare fiscala au termen de eliberare 14 zile.
Cat priveste onorariul.....munca notarului e aceeasi, chit ca valoarea masei succesorale este de 10.000 lei sau de 100.000 lei. Faptul ca are biroul intr-un oras mic, nu inseamna ca trebuie sa lucreze pe 3 lei.
Taxe pe mostenire
corinana
Buna ziua
Trebuie sa-mi fac succesiunea dupa decesul tatalui meu si as vrea sa va intreb ce taxe se platesc la o succesiune. Bunurile ar fi un teren agricol, ... (vezi toată discuția)