avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Subsolul blocului în care locuiesc e plin de apă, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Subsolul blocului în care locuiesc e plin de apă, gunoaie și dejecții. Nu suntem proprietari, cum să procedez ca să-i oblig pe cei care administrează blocul să repare și să igienizeze?

Locuiesc intr-un bloc de locuințe în regim de chirie, bloc administrat de o societate pe acțiuni unde este majoritar consiliul local. Subsolul este plin de apa, gunoaie și dejecții, motiv pentru care pe casa scării și în locuințe este un miros insuportabil iar pereții pe scară albi la origine, au devenit negri de la țânțari și insecte. Ba mai mult usa de acces in subsol nici nu exista. Nu este necesar sa spun riscurile la care suntem expuși locatarii. Cum procedez pentru a obliga pe cei care administrează blocul sa efectueze reparațiile și igienizarea necesara !? Și dacă nu fac acest lucru am înțeles că aș putea să fac reparațiile și cele necesare pe banii noștri și apoi mi-ar fi dedusi din plata chiriei, caz în care as dori îndrumare de la dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: maca , utilizator 21:19, 16 Iunie 2019
Faceti o adresa catre proprietarul imobilului, aratand toate aceste deficiente cu care va confruntati si solicitati sa efectueze reparatiile necesare.

Daca nu se conformeaza, aveti posibilitatea de a-i chema in judecata si sa ii obligati prin hotarare judecatoreasca sa faca toate aceste reparatii necesare.
Aveti si posibilitatea de a face anumite reparatii sau toate, daca va permiteti, pe cheltuiala dvs., a locatarilor sau la o parte din locatari, urmand sa solicitati restituirea cheltuilile facute de la proprietar.
In acest caz, pastrati dovada tutoror cheltuielilor.
Daca proprietarul nu va dori sa restituie aceste sume de bunavoie, veti ajunge tot in instanta.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2019
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Poate va ajuta si o plangere la DSP...
Sesizati oficial reprezentantul legal al imobilului ,in speta primaria teritoriala
Daca aveti atati bani ca sa vidanjati apa si dejectiile din subsol si sa reparati conductele sparte mi se pare ciudati ca mai locuiti acolo.De ce nu inchiriati in alta parte unde sunt conditii bune de locuit ?
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2019
mitabiciclista, utilizator
Faceti primul pas in sensul recomandat de Dl.Ionut -sesizare la DSP,dupa care proprietarul sa faca demersurile necesare.reparatiilor si dezinsectiei subsolului.Nu va angajati Dvs.la cheltuieli intrucat s-ar putea sa nu le recuperati nici din chirie si nici de la ceilalti colocatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beci insalubru eu1982 eu1982 Buna ziua! Sunt locatara intr-un bloc cu patru scari,iar in scara mea sunt ; 15 apartamente din care 6 locuite.Avem asociatie de propietari si am cerut ... (vezi toată discuția)
Suportarea si repartizarea cheltuielilor pansela pansela Desi am contorizare individuala la toate serviciile , Asociatia de proprietari ma obliga la plata unei taxe de apartament fara sa imi livreze nici un ... (vezi toată discuția)
Refuzul locatarilor de a rezolva problema apei reziduale din subsol val1234 val1234 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti si pe mine in problema mai sus mentionata. Este o problema des intalnita in Romania in special oin provincie. Locuiesc ... (vezi toată discuția)