avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Donație
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Donație

Buna ziua! Soacra mea ii donează sotului meu un apartament, cu clauza sa nu poata vândă fara acordul ei acest apartament. Cu acesta clauza, soțul imi poate dona si mie jumatate din apartament?
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 15:20, 15 Iunie 2019
Bună ziua,

Discuția poate deveni foarte tehnică. Este necesar a se vedea cum este redactată în mod exact clauza/clauzele. De exemplu dacă scrie că nu poate vinde, asta nu ar interzice donația în schimb dacă se prevede că nu poate dispune de apartament atunci da, nu se poate instrăina în nicio condiție. De asemena, ar trebui văzut dacă soacra iși rezervă uzufruct/nuda proprietate, caz în care, oricum va fi, va fi necesar acordul soacrei. De principiu, șansele de a dobândi o cotă parte din apartament este destul de mică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu clauza cami_alessia cami_alessia Buna seara.Am o prietena care este impreuna cu un tip de vreo 5 ani urmand sa se casatoreasca in curand.Problema lor este urmatoarea.Mama lui urmeaza sa le ... (vezi toată discuția)
Contract de nuda propietate cu clauza de intretinere danibota danibota Buna ziua, m-am mutat cu sotia din apartament in urma cu 10 ani intr-o casa care este propietatea soacrei mele, soacra incredintindu-ne verbal ca va trece casa ... (vezi toată discuția)
Clauza viagera in contractele de vanzare cumparare doruba doruba Intrebare: E posibil pentru un proprietar cu clauza viagera (dupa semnarea actelor de vanzare cumparare unor terti) sa gireze cu locuinta in scopul obtinerii ... (vezi toată discuția)