Bună ziua!
vă cer sfatul pentru o situaţie aparte...
Am un băiat de 4 ani, pe care îl cresc împreună cu tatăl său, tată care a renunţat la serviciul pe care îl avea în localitatea în care îşi are domiciliul şi s-a mutat la noi în momentul în care copilul a împlinit 2 ani şi eu mi-am reluat serviciul. De când a venit, nu şi-a căutat niciun serviciu, nu are venituri - locuim într-un oraş în care găsirea unui loc de muncă nu constituie o problemă. Motivul invocat de el este că băiatul trebuie să mai crească, însă acesta frecventează grădiniţa şi anul trecut a fost la creşă. Am organizat timpul astfel încât eu îl duc şi îl iau. Mama ne găteşte, ea locuind în apartamentul de la parter. Mai spune că lucrează şi el acasă, însă eu nu vreau să recunosc: supraveghează firma şi muncitorii care mi-au construit o casă - însă lucrările au fost finalizate în primăvara anului 2018, taie lemne pentru şemineul pe care l-am folosit iarna, spală rufe cu maşina de spălat, apoi le întinde, etc.
Nu contribuie la plata facturilor sau a oricăror cheltuieli legate de familie, casă, ori grădiniţă.
I-am cerut de multe ori să se angajeze ne fiind un model bun pentru fiul nostru, care ştie că tatăl său stă acasă..., i-am cerut să împărţim cheltuielile, însă evită discuţiile,
Singurul lucru pe care îl pot aprecia este că se joacă mult cu băiatul.
Ce mă sfatuiţi să fac?
Ce aş putea face din punct de vedere legal să îl determin să îşi caute un serviciu?
Mulţumesc!
il puteti ameninta cu divortul si daca sta si se gandeste, va trebui sa se angajeze ca sa se intretina si va fi si divortat.. asa ca cum o da, tot trebuie sa se angajeze.
Din păcate, nu aveți nicio cale legală de a-l contrânge să lucreze, fiecare are liber arbitru, însă puteți încerca să îl faceți să înțeleagă că aveți nevoie de sprijin, că un minor are nevoie nu doar de sprijin moral, ci și de ordin pecuniar!
Într-o familie, lacrimile copilului se sterg de patru mâini!
Luați-l la sentiment iar ca ultimo ratio arătați-i că veți recurge la desfacerea căsătoriei dacă nu ia atitudine.
Succes!