avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am plătit la ICRAL apartamentul în care am locuit cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am plătit la ICRAL apartamentul în care am locuit cu părinții. Chitanța poate dovedi în instanță că sunt singurul proprietar?

As vrea sa stiu daca chitanta cu care am platit la ICRAL casa in care am locuit cu parintii poate dovedi ca sunt singurul proprietar,chiar daca mai am un frate si o sora.Specific ca acestia nu au contribuit cu nici un leu .
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 20:28, 24 Iunie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Doar ce scrie in contractul de vanzare cumparare in calitate de cumparator este dovada.
Daca ceilalti posibili succesori accepta acea chitanta ca fiind o dovada atunci e cazul sa va adresati instantei.
Luati legatura cu un avocat.
Nu.
După cum explicam și cu altă ocazie pe acest forum:
Să presupunem că eu v-aș da dvs. 1 leu, iar dvs. vă cumpărați un covrig. Este covrigul dvs. nu e al meu.
Și, eventual, dvs. îmi datorați mie ceea ce v-am dat = 1 leu.
De ce eventual?
Pentru că sunt cel puțin două varianate (două titluri) cu care v-aș fi putut da acel leu:
1. cu împrumut - caz în care aveți a-l restitui
2. de bogdaproste (sau juridic exprimat = donație) - caz în care nu se restituie pentru că donația
este irevocabilă.

Părinții dvs. mai trăiesc?
Dacă da, există soluții.
Dacă nu, ar fi fost preferabil să întrebați un avocat pe vremea când trăiau.
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2019
romascanu, moderator
Mulțumesc
Eu nu inteleg un lucru. Am bani si banii ii folosesc pentru a cumpara un imobil. Banii sunt ai mei. Doar ai mei. Cum sa aaibaa drept la imobil si fratele si sora mea, daca ei nu au dat niciun leu????
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situația expusă nu e foarte clară,Dacă dvs va cumpărați un bun imobil din banii dvs evident ca rude ,frați,părinți etc nu au nici un drept.Din postarea se intelege însă ca s a achitat un imobil în care locuiau și părinții.de la icral,trebuie prezentată situația mai pe larg,văzut contractul,lămurit cine erau titularii dreptului de folosință etc.

ramona2018 a scris:

Eu nu inteleg un lucru. Am bani si banii ii folosesc pentru a cumpara un imobil. Banii sunt ai mei. Doar ai mei. Cum sa aaibaa drept la imobil si fratele si sora mea, daca ei nu au dat niciun leu????

Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Alte discuții în legătură

Ajutor! George_Vlad George_Vlad Buna ziua, Am si eu o problema de lamurit. Ma rog, nu este personala ci a unei rude. Aceasta persoana "a mostenit "de la parintii ei o camaruta de locuit ( ... (vezi toată discuția)
Semnare contract de vanzare de altcineva si nu de titular mariuta1970 mariuta1970 buna ziua daca am avut un apartament de 4 camere, a parintiilor care am avut dreptul si noi si l am cedat in favoarea suroriii mele mai mari, la insistentele ... (vezi toată discuția)